ΕΚΕΑ: Εθελοντική αιμοδοσία στο Σεράφειο στις 18/7

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), καλεί όσους νέους και παλιούς εθελοντές αιμοδότες θέλουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες αυτής της περιόδου να προσέλθουν την Τρίτη 18 Ιουλίου, και ώρες 15.00-19.30μμ. στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

ΕΚΕΑ: Δράσεις αιμοδοσίας

Έχοντας πάντα ως προτεραιότητα την εξασφάλιση της απρόσκοπτης κάλυψης των αναγκών σε αίμα τόσο σε κανονικές όσο και σε έκτακτες συνθήκες, για τους ευάλωτους συνανθρώπους μας (πάσχοντες με Μεσογειακή αναιμία, πολυμεταγγιζόμενοι κ.ο.κ.), το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας θέτει σε εφαρμογή ένα εντατικό πρόγραμμα δράσεων αιμοδοσίας για το δεύτερο μισό του Ιουλίου, σε κεντρικούς χώρους, που εξασφαλίζουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τον εθελοντή αιμοδότη που θα αφιερώσει λίγο από τον χρόνο του για μια πράξη προσφοράς που αποκτά προστιθέμενη αξία σε μια τόσο απαιτητική χρονική περίοδο όπως είναι η θερινή.

Ένας χώρος, που έχει συνδεθεί με την φιλοξενία επιτυχημένων εθελοντικών δραστηριοτήτων και που ταυτόχρονα προσελκύει νέους ανθρώπους και αθλούμενους, είναι το Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (www.serafio.gr), που για ακόμα μια φορά έχουμε τη χαρά να φιλοξενεί μια δράση αιμοδοσίας του ΕΚΕΑ.

Το Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων είναι ένα σύγχρονο κέντρο πολλαπλών χρήσεων με επίκεντρο τον Αθλητισμό, τον Πολιτισμό και την Καινοτομία, που μαζί με τον Εθελοντισμό, αποτελούν τον συνεκτικό ιστό της σύγχρονης κοινωνίας των πολιτών.

Στο χώρο παρέχεται η δυνατότητα δωρεάν στάθμευσης για τους επισκέπτες, κάτι που καθιστά την προσέλευση των ενδιαφερόμενων εθελοντών αιμοδοτών ακόμα πιο εύκολη.

Για τον προσδιορισμό ραντεβού με την ψηφιακή εφαρμογή του Ε.ΚΕ.Α. «Δίνουμε αίμα» για κινητά:
App store (iOS):
https://bit.ly/appStore-DinoumeAima

Google play (android):
https://bit.ly/googlePlay-DinoumeAima
Για τον προσδιορισμό ραντεβού τηλεφωνικά μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 2132146716 και 2132146726 (από 12/7 έως 17/7,καθημερινές 08.30πμ-14.30μμ).

Η αιμοληψία διενεργείται αποκλειστικά από εξειδικευμένο προσωπικό του ΕΚΕΑ και όλες οι μονάδες αίματος που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την κάλυψη των μεταγγίσεων ασθενών, σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας.

Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:

• Να είσαι 18-65 ετών

• Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία

• Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες

• Εάν έχεις κάνει τατουάζ ή piercing να έχουν παρέλθει 4 μήνες

Διαβάστε επίσης 

Γιατί ο καύσωνας απειλεί τους ηλικιωμένους

Οστεοαρθρίτιδα: Αίτια, συμπτώματα και αντιμετώπιση

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.