Φωτιά σε κλινική στο κέντρο της Θεσσαλονίκης – Εκκενώνεται το κτίριο

Φωτιά ξέσπασε το πρωί σε κλινική της Θεσσαλονίκης και γίνονται προσπάθειες να εκκενωθεί το κτίριο και να μεταφερθούν με ασφάλεια οι ασθενείς σε άλλες μονάδες υγείας.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στον ημιόροφο της Βιοκλινικής επί της οδού Μητροπόλεως 86 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι καπνοί είναι ορατοί από διάφορα σημεία της πόλης.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 8:30, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στον ημιόροφο της Βιοκλινικής (πρώην κλινική Γαληνός), όπου βρίσκονται τα μηχανήματα για τις αποστειρώσεις.

Άμεσα έφτασαν στο σημείο ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ το προσωπικό προσπαθεί να εκκενώσει το κτήριο.

Στο σημείο, επί της οδού Μητροπόλεως, έχουν σπεύσει 15 πυροσβέστες με πέντε πυροσβεστικά οχήματα.

Δικυκλιστές της Ελληνικής Αστυνομίας έφτασαν και αυτοί στην ιδιωτική κλινική προκειμένου να συνδράμουν και να διευκολύνουν το έργο των Πυροσβεστών.

Ασθενοφόρα βρίσκονται έξω από την κλινική και παραλαμβάνουν όσους ασθενείς χρειάζονται ιατρική φροντίδα.

Μία έγκυος, που ετοιμαζόταν να γεννήσει στην κλινική, πριν ξεσπάσει η φωτιά, μεταφέρθηκε σε δημόσιο νοσοκομείο για να γεννήσει.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ τουλάχιστον μία ασθενής αισθάνθηκε αδιαθεσία λόγω του καπνού και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί εγκλωβισμός ή τραυματισμός ατόμων.

Η επιχείρηση διάσωσης και εκκένωσης είναι δύσκολη, καθώς μέσα στο κτίριο υπάρχουν πολλά άτομα και εργαζόμενοι, ενώ υπάρχουν και ασθενείς που δεν μπορούν να μετακινηθούν εύκολα.

Με πληφορορίες και φωτό από newsbeast.gr και rthess.gr

Διαβάστε επίσης

Καύσωνας Κλέων: Σε επιφυλακή τα ΤΕΠ και το ΕΚΑΒ – Ανακαλούνται άδειες

Θεσσαλονίκη: 3.500 σπάνια εκθέματα στο Ελληνικό Φαρμακευτικό Μουσείο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.