ΙΣΑ: Προσοχή για τηλεφωνική απάτη επιστροφής χρημάτων από τον ΕΟΠΥΥ

Για νέα τηλεφωνική απάτη με θύματα ιδιώτες ιατρούς κάνει λόγο ο  Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), που προειδοποιεί τα μέλη του να είναι προσεκτικοί για επιτήδειους που προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν ως δόλωμα δήθεν επιστροφή χρημάτων από τον ΕΟΠΠΥ.

Το κύκλωμα των απατεώνων προσεγγίζει τηλεφωνικά ιδιώτες γιατρούς,  ελευθεροεπαγγελματίες, ισχυριζόμενοι ότι είναι από τον ΕΟΠΥΥ, και αναφέροντας τους ότι ο οργανισμός τους επιστρέφει κάποια χρήματα. Στη συνέχεια οι απατεώνες ζητούν τα στοιχεία των χρεωστικών – πιστωτικών καρτών των γιατρών με σκοπό να τους αποσπάσουν χρήματα.

Η ανακοίνωση του ΙΣΑ

Ειδικότερα σε σχετική ανακοίνωση, ο  Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ενημερώνει ότι τις τελευταίες ημέρες, απατεώνες τηλεφωνούν σε ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς δήθεν για επιστροφή χρημάτων από τον ΕΟΠΥΥ. Μεταξύ άλλων ζητούν στοιχεία χρεωστικών-πιστωτικών καρτών προκειμένου, δήθεν, να προκαταβάλουν το ποσό της επιστροφής, «ενώ ο πραγματικός σκοπός τους είναι η εν αγνοία σας χρέωση του τραπεζικού λογαριασμού σας».

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΜΗ ΔΙΝΕΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΧΡΕΩΣΤΙΚΩΝ/ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΣΑΣ» καταλήγει η ανακοίνωση- προειδοποίηση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Clawback σε 120 δόσεις

Στο μεταξύ, νέα παρέμβαση πραγματοποίησε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα πληρωμής του clawback του 2020, σε 120 δόσεις και στους γιατρούς που εκ παραδρομής, δεν υπέβαλλαν το σχετικό αίτημα.

Σε συνέχεια της επιστολής που απέστειλε στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης είχε τηλεφωνική επαφή, με την Υπουργό Υγείας Α. Κοτανίδου και της έθεσε υπόψη το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Η κα Κοτανίδου αποδέχθηκε το αίτημα του ΙΣΑ και δήλωσε ότι θα το διευθετήσει το επόμενο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε επίσης 

Παρέμβαση ΠΦΣ για τις ελλείψεις – Αυστηροποίηση μέτρων και απαγόρευση των εξαγωγών

Βασίλης Κοντοζαμάνης: Ο γάμος, το love story και η πολιτική καριέρα

Διεθνή δημοσιεύματα αναδεικνύουν τη Σάμο ως τον απόλυτο προορισμό για ποιοτικές διακοπές

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.