Κοτανίδου: Ευεργετικά τα οφέλη της αιμοδοσίας στην υγεία

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι το μεγαλύτερο δώρο αγάπης και ζωής, ενώ είναι ευεργετικά τα οφέλη που έχουν οι αιμοδότες στην υγεία τους.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη στις 14 Ιουνίου, η Υπουργός Υγείας Αναστασία Κοτανίδου δήλωσε τα ακόλουθα:

«Η εθελοντική αιμοδοσία είναι το μεγαλύτερο δώρο αγάπης και ζωής που θα μπορούσαμε να κάνουμε στους συνανθρώπους μας. Οι αιμοδότες δεν προσφέρουν μόνο βοήθεια ώστε να σωθούν οι συνανθρωποι μας, βοηθούν και τους εαυτούς τους. Αυτό συμβαίνει επειδή από μελέτες έχει βρεθεί ότι όταν δίνουμε τακτικά αίμα μπορούμε να ωφεληθούμε και εμείς οι ίδιοι, καθώς έχουμε μικρότερες επιπτώσεις από τα νοσήματα».

Ένα τεράστιο ευχαριστώ στους αιμοδότες

Ένα τεράστιο ευχαριστώ και ευγνωμοσύνη προς τους εθελοντές αιμοδότες, που επιτελούν σπουδαίο κοινωνικό λειτούργημα με αυτή την πράξη ύψιστης αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο, είναι ευκαιρία να απευθύνουμε τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, τονίζει στο μήνυμά του ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.

Ο περιφερειάρχης επισημαίνει ότι η περιφέρεια αναγνωρίζει την προσφορά τους και τους στηρίζει, ενώ με σχετικές δράσεις ενισχύει τη διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Αναφέρει ότι από το Μάιο του 2020, σε συνεργασία με τους δήμους, το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) και τον πρόεδρό της Χ. Πρωτόπαπα διοργανώνουν εθελοντικές αιμοδοσίες στην Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας. Σημειώνει ότι μετά τη θετική ανταπόκριση του κόσμου προχώρησαν στη δημιουργία τράπεζας αίματος, η οποία διαρκώς ενισχύεται, ώστε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες για μετάγγιση αίματος.

Ο κ. Πατούλης επισημαίνει ότι η προσπάθεια αυτή θα πλαισιωθεί από ανάλογες δράσεις μέσα από συνέργειες με αρμόδιους φορείς, προκειμένου να αυξηθεί η συμμετοχή των πολιτών σε αυτή την πράξη ανιδιοτελούς προσφοράς.

Και κλείνει ευχαριστώντας θερμά «όλους τους εθελοντές αιμοδότες, που με το παράδειγμά τους αναδεικνύουν το πραγματικό νόημα σε αξίες, όπως, η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά, η αγάπη προς το συνάνθρωπο και ευχόμαστε οι πράξεις τους, να βρουν νέους μιμητές ανάμεσα στους συμπολίτες μας για να κρατάμε ζωντανή την ελπίδα για τη ζωή».

Διαβάστε επίσης

Οι πρώτοι κανόνες για την τεχνητή νοημοσύνη στον κόσμο: Η Ευρώπη έτοιμη για διαπραγματεύσεις

Το ηλιοβασίλεμα κάνει καλό στην υγεία, επιβεβαιώνει επιστημονική έρευνα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.