Ημερίδα: “Η εργοθεραπευτική επιστήμη μέσα από τα μάτια των φοιτητών”

Η εργοθεραπεία, είναι μια διαρκώς εξελισσόμενη επιστήμη, που αγκαλιάζει ομάδες ατόμων με μια ουσιαστική ανάγκη. Την ανάγκη για μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Εκανε την εμφάνισή της στο χώρο των επαγγελμάτων υγείας, εισάγοντας τη χρήση σκόπιμων δραστηριότητων, για την προαγωγή της σωματικής και ψυχικής υγείας του ανθρώπου με απώτερο στόχο, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του!

Η εργοθεραπεία αποδεικνύεται εξαιρετικά ωφέλιμη για άτομα όλων των ηλικιακών ομάδων (βρέφη, παιδιά, έφηβους, ενήλικες, ηλικιωμένους)  που παρουσιάζουν έκπτωση των δεξιοτήτων τους και κρίνεται πως χρειάζονται αποκατάσταση.

Ημερίδα

Μια ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα “Η εργοθεραπευτική επιστήμη μέσα από τα μάτια των φοιτητών”, διοργανώνει την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023, το τμήμα εργοθεραπείας του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Ημερίδα: “Η Εργοθεραπευτική επιστήμη μέσα από τα μάτια των φοιτητών”

Τόπος Διεξαγωγής: Συνεδριακό κέντρο Περικλής Λύτρας, Πανεπιστημιούπολη Άλσος Αιγάλεω, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Οργανωτική επιτροπή: Χριστίνα Ουζούνη, Ιωάννα-Γιαννούλα Κατσούρη, Χριστίνα Αθανασοπούλου, Πηνελόπη Βλοτινού, Μαρία Κουλουμπή

Επιστημονική επιτροπή: Χριστίνα Ουζούνη, Ιωάννα-Γιαννούλα Κατσούρη, Χριστίνα Αθανασοπούλου, Μαρία Κουλουμπή

Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρουσίασης και βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Τμήμα Εργοθεραπείας της Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το Τμήμα Εργοθεραπείας της Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠαΔΑ) είναι το πρώτο από τα δύο Τμήματα Εργοθεραπείας στη Δημόσια Ανώτατη Εκπαίδευση στην Ελλάδα. Το Τμήμα Εργοθεραπείας του ΠαΔΑ παρέχει τη δυνατότητα στους φοιτητές να εκπαιδευτούν άριστα στην επιστήμη και την πρακτική της Εργοθεραπείας και να αποκτήσουν τις απαιτούμενες επάρκειες ώστε να δραστηριοποιηθούν στον κλινικό, στον ερευνητικό ή/ και στον ακαδημαϊκό τομέα.

Το περιεχόμενο σπουδών του Τμήματος Εργοθεραπείας καλύπτει το γνωστικό αντικείμενο της μελέτης των δραστηριοτήτων/έργων του ατόμου, στους τομείς της αυτοφροντίδας, της παραγωγικότητας και του ελεύθερου χρόνου, του εντοπισμού των δυσλειτουργικών στοιχείων και της εξειδικευμένης εργοθεραπευτικής παρέμβασης με σκοπό την κατάκτηση του ανώτερου δυνατού επιπέδου λειτουργικότητας και προσαρμοστικής συμπεριφοράς του ατόμου, έτσι ώστε να επιτευχθεί η επιτυχής ανάληψη των λειτουργικών ρόλων της ζωής του.

Σκοπός

Το Τμήμα Εργοθεραπείας έχει ως αποστολή να προάγει την ανάπτυξη και την διάχυση των γνώσεων της επιστήμης της Εργοθεραπείας μέσα από την διδασκαλία και την έρευνα και να παρέχει στους φοιτητές τα απαραίτητα εφόδια που διασφαλίζουν την άρτια κατάρτισή τους για την επιστημονική και επαγγελματική τους σταδιοδρομία και εξέλιξη.

Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών

Το Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών έχει καταρτιστεί λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ) και της Παγκόσμιας Οργάνωσης Εργοθεραπευτών (World Federation of Occupational Therapists – WFOT).

Διαβάστε επίσης

Στέλλα Κυριακίδου: Συνεργασία ορόσημο με τον ΠΟΥ για την ψηφιακή υγεία

Η Ακαδημία Αθηνών εξέλεξε ως αντεπιστέλλον μέλος στην επιστήμη της Ιατρικής τον καθηγητή Αριστείδη Κριλή

 

 

 

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.