«Μαθαίνω να Ζω με ΙΦΝΕ» – Εκδήλωση για τα Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου

Στην Ελλάδα περισσότερα από 30.000 άτομα εκτιμάται ότι ζουν με Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου (ΙΦΝΕ), όπως η Ελκώδη Κολίτιδα ή Νόσο Crohn, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια. Κατά συνέπεια, προβλέπεται ότι τα ΙΦΝΕ θα αποτελέσουν σημαντικό πρόβλημα υγείας για την χώρα μας, καθώς και διεθνώς.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΙΦΝΕ (19η Μάιου), η Ελληνική Ομάδα Μελέτης των Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νοσημάτων του Εντέρου (ΕΟΜΙΦΝΕ) και ο Σύλλογος Ατόμων με νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας, διοργανώνουν εκδήλωση για το κοινό τη Δευτέρα, 15 Μαΐου, ώρα 20.00, στους κήπους της Γενναδείου Βιβλιοθήκης (Αναπήρων Πολέμου 9, Κολωνάκι) με στόχο την ενημέρωση και συζήτηση για τις νεότερες εξελίξεις που αφορούν στα νοσήματα αυτά.

«Μαθαίνω να Ζω με ΙΦΝΕ»

Το κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης είναι «Μαθαίνω να Ζω με ΙΦΝΕ», καθώς στοχεύει στο να αναδείξει πως, παρά το γεγονός ότι τα ΙΦΝΕ είναι χρόνιες παθήσεις που επηρεάζουν την καθημερινότητα των ασθενών, η πλειοψηφία των ατόμων με ΙΦΝΕ μπορούν σήμερα να ζουν μια φυσιολογική ζωή.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι η διαρκής ενημέρωση και υποστήριξη των ασθενών από τους γιατρούς και το σύστημα υγείας.

Με αυτήν την προοπτική, στις 15 Μαΐου, ασθενείς και γιατροί θα συναντηθούν και θα ανταλλάξουν απόψεις για αυτά τα νοσήματα.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει εισηγήσεις από μέλη των Δ.Σ. της ΕΟΜΙΦΝΕ και του Συλλόγου Ατόμων με νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με ερωτήσεις ασθενών και απαντήσεις γιατρών με εξειδίκευση
στα ΙΦΝΕ.

Διαβάστε επίσης

“Ο άντρας μου ξέχασε τον γιο μας στο αυτοκίνητο και πέθανε” – Η συγκλονιστική αφήγηση μάνας όταν συναντά τον σύζυγό της

Η ερωτική επαφή σε κάνει να ζεις περισσότερο και να φαίνεσαι νεότερος;

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.