ΟΕΝΓΕ: Εξώδικο για την προκήρυξη 126 θέσεων διευθυντών ΕΣΥ

Την ακύρωση της προκήρυξης 126 θέσεων Συντονιστών Διευθυντών στο ΕΣΥ, που προκυρήχθηκαν μεταξύ 15 ως 24 Μαΐου 2023, ζητά η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) με εξώδικο που απεστάλη στην Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα με κοινοποίηση στον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη, στον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη και στην υπηρεσιακή Υπουργό Εσωτερικών κ. Σπανού.

ΟΕΝΓΕ για προκήρυξη θέσεων των Συντονιστών Διευθυντών ΕΣΥ

Σύμφωνα με τους γιατρούς του ΕΣΥ, «Μία ημέρα μετά την απόσυρση της εγκυκλίου για τις «εφημερίες Τομέα», το μεσημέρι της Πέμπτης (4/5) δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια» η προκήρυξη 126 θέσεων «Συντονιστών Διευθυντών» στα νοσοκομεία όλης της χώρας, την ώρα που έχουν ήδη προκηρυχθεί οι εκλογές», όπως λένε οι γιατροί της ΟΕΝΓΕ.

Όπως αναφέρουν σε σχετική επιστολή, η προκήρυξη για τους διευθυντές έγινε όταν όλες οι διαδικασίες για προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού (όπως των Επιμελητών Β), έχουν «παγώσει».

Η εγκύκλιος, που φέρει την υπογραφή της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα, ορίζει τις θέσεις ανά νοσοκομείο και ΥΠΕ, «με την πλειονότητα αυτών να βρίσκονται όπως είναι αναμενόμενο στην Αττική, όπου συγκεντρώνεται και ο μεγαλύτερος αριθμός νοσηλευτικών ιδρυμάτων».

«Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας ξαναχτυπά!», σχολιάζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) και τονίζουν πως τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν τραγική υποστελέχωση λόγω της πολιτικής «μη προσλήψεων» και λόγω της καταιγίδας παραιτήσεων ειδικευμένων γιατρών κλάδου ΕΣΥ, ενώ την ίδια στιγμή, «η κυβέρνηση που έχει στο ακέραιο την ευθύνη για αυτό , τρέχει τελευταία στιγμή πριν τις εκλογές να προλάβει να προκηρύξει «φωτογραφικά» θέσεις … «συντονιστών διευθυντών», καταλήγει η επιστολή της ΟΕΝΓΕ.

Διαβάστε επίσης

Πλεύρης: Πάνω από 2.400 οι προσελεύσεις στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου την Κυριακή, χωρίς κανένα ράντζο

Αντιδράσεις νοσοκομειακών γιατρών για τις 126 προσλήψεις διευθυντών στο ΕΣΥ

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.