Συνεργασία ΟΚΑΝΑ – ΕΚΑΒ για την εκπαίδευση χορήγησης εισπνεόμενης ναλοξόνης

Ακόμα ένα σημαντικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη χορήγηση εισπνεόμενης ναλοξόνης πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά του ΟΚΑΝΑ, σε συνέχεια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο προσωπικό πρώτης γραμμής του Οργανισμού.

Έτσι, πλέον έχουν την απαραίτητη εκπαίδευση και τεχνογνωσία να χορηγούν εισπνεόμενη ναλοξόνη στελέχη του ΕΚΑΒ και της προ-νοσοκομειακής φροντίδας, της Άμεσης Πρόσβασης – Μείωσης της Βλάβης του ΟΚΑΝΑ και άλλων φορέων.

Η εκπαίδευση αποτέλεσε βασική προτεραιότητα των προέδρων του ΟΚΑΝΑ και του ΕΚΑΒ κ. Θεοχάρη και κ. Παπαευσταθίου αντίστοιχα. Στην ομάδα των εκπαιδευόμενων συμμετείχαν εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ από την πρώτη γραμμή, ενώ παρευρέθηκε και ο κ. Δ. Πύρρος, Διευθυντής των Ιατρικών Υπηρεσιών του ΕΚΑΒ.

Εκπαίδευση ΟΚΑΝΑ απο ΕΚΑΒ.jpg

Στην εκπαίδευση έγινε ενημέρωση για το θεσμικό πλαίσιο χορήγησης της ναλοξόνης στην Ελλάδα, για τη φαρμακολογική δράση της ναλοξόνης, καθώς και για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της υπερδοσολογίας.

Στο πλαίσιο της θεματολογίας, συμπεριλήφθηκε και επίδειξη της πρακτικής εφαρμογής χορήγησης εισπνεόμενης ναλοξόνης.Η απόκτηση της απαιτούμενης γνώσης και πιστοποίησης για την χορήγηση εισπνεόμενης Ναλοξόνης στο πεδίο αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα ώστε να σώζονται καθημερινά ανθρώπινες ζωές. Σήμερα, μάλιστα ψηφίζεται στην ολομέλεια της Βουλής, μετά από τη θετική γνωμοδότηση του ΟΚΑΝΑ, η δυνατότητα χορήγησης της ναλοξόνης από όλους, όταν και όπου απαιτείται.

Πλέον, εργαζόμενοι και επαγγελματίες του χώρου των εξαρτήσεων, ομότιμοι, ενεργοί χρήστες ψυχοδραστικών ουσιών και οι οικείοι τους θα μπορούν να χορηγούν Ναλοξόνη σε περιπτώσεις υπερδοσολογίας. Ένα πολύτιμο φάρμακο από σήμερα θα είναι ευρέως διαθέσιμο, σώζοντας ζωές συνανθρώπων μας στο πεδίο.

Διαβάστε επίσης 

Συντονιστικό Οργάνο ΠΦΥ- Πλεύρης: Η κατάργηση του clawback στις διαγνωστικές εξετάσεις, στην ατζέντα της συνάντησης

Dentist pass: Πότε ξεκινά ο δωρεάν οδοντιατρικός έλεγχος στα παιδιά – Αναλυτικά η διαδικασία

Ετήσιο Σχέδιο Δράσης 2023 του υπουργείου Υγείας – Οι 6 φιλόδοξοι στόχοι

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.