Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής: Επανεξελέγη πρόεδρος ο Κωνσταντίνος Λουράντος

Παραμένει στην προεδρία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ), ο Κωνσταντίνος Λουράντος, συνεχίζοντας το σερί 28 ετών σε αυτή τη θέση και μετά από τρεις προσπάθειες συγκρότησης προεδρείου.

Μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, που πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου, οι φαρμακοποιοί της Αττικής, εξέλεξαν πρώτο με ποσοστό 40,6% τον κ.Κωνσταντίνο  Λουράντο, έναντι του Κώστα Μανωλόπουλου με 37,8% και του Αδαμάντιου Ψαριανού με 14,92%.

Γραμματέας εξέλεγη ο Στέλιος Καλογερόπουλος και αντιπρόεδρος ο Γιάννης Δαγρές.

Όπως ανακοίνωσε ο ΦΣΑ από τα 3.284 εγγεγραμμένα μέλη, ψήφισαν τα 2.547 (ποσοστό 77,6%).

Τα αποτελέσματα αναλυτικά:

Κωνσταντίνος Λουράντος 1.034 ψήφοι, Κωνσταντίνος Μανωλόπουλος 963, Αδαμάντιος Ψαριανός 380, άκυρα/λευκά 170

Ιωάννης Δαγρές 1.389 ψήφοι, Κωνσταντίνος Σερμπίνης 780, άκυρα/λευκά 378

Στυλιανός Καλογερόπουλος 1.103 ψήφοι, Ηλίας Γιαννόγλου 1.080, άκυρα/λευκά 364

Σημειώνεται πως, μέχρι την ηλεκτρονική Γενική Συνέλευση της Τρίτης, είχαν προηγηθεί τρεις άκαρπες προσπάθειες για να συγκροτηθεί προεδρείο από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που είχε αναδειχθεί στις αρχαιρεσίες του Νοεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι τότε, ο κ. Λουράντος είχε έρθει δεύτερος, πίσω από τον κ. Μανωλόπουλο.

Κωνσταντίνος Λουράντος- 28 χρόνια πρόεδρος του ΦΣΑ

Ο Κωνσταντίνος Λουράντος είναι απόφοιτος της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά. Σπούδασε στη Φαρμακευτική και στη συνέχεια στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και απέκτησε το πτυχίο της Φαρμακευτικής Σχολής το 1978.

Υπηρέτησε στο Υγειονομικό Στρατού ως βοηθός αναισθησιολόγου το 1977-79. Μελέτησε επί σειρά ετών μουσική, παίζει πιάνο, αρμόνιο, κιθάρα και κρουστά, ενώ είναι αυτοδίδακτος ζωγράφος.

Ανοίγει το δικό του φαρμακείο το 1979, ενώ παράλληλα εργάζεται ως μουσικός το 1975-82.

Είναι πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής από το 1995 έως σήμερα, περνώντας από όλες τις θέσεις του Δ.Σ. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου το 2004-2006 και διατελεί πρόεδρος της Φαρμακευτικής Έρευνας & Τεχνολογίας από το 2006 έως σήμερα. Ο Κωνσταντίνος Λουράντος, υπήρξε και είναι έως σήμερα μέλος πολλών επιστημονικών επιτροπών του Υπουργείου Υγείας.

Διαβάστε επίσης 

ΕΟΔΥ: 82 θάνατοι από κορονοϊό την τελευταία εβδομάδα – Στους 95 οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Σύγκρουση τρένων – Μαθητές συγκλονίζουν με τα μηνύματα που στέλνουν για την τραγωδία στα Τέμπη

Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας: Αντιμέτωπος με τη νόσο ένας στους έξι ενήλικες παγκοσμίως

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.