Στους 46 οι νεκροί από τη σύγκρουση, πάνω από 50 οι τραυματίες – Κρίσιμη η κατάσταση των ασθενών στις ΜΕΘ

Επτά απανθρακωμένες σοροί έχουν ανασυρθεί μέχρι τώρα από το πρωί, από τη σύγκρουση και τα συντρίμμια των τρένων, και οι νεκροί ανέρχονται στους 46, σύμφωνα με την νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική.

Στα νοσοκομεία της Λάρισας νοσηλεύονται πάνω από 50 τραυματίες, με έξι από αυτούς, ηλικίας 20-25 ετών, να δίνουν αγώνα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

56 ασθενείς νοσηλεύονται μετά τη σύγκρουση

Συγκεκριμένα, στα νοσοκομεία νοσηλεύονται πλέον 56 άτομα, καθώς κάποιοι από τους τραυματίες έλαβαν εξιτήριο, ενώ η πλειοψηφία των νοσηλευόμενων είναι νέα παιδιά.

Ειδικότερα, στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας νοσηλεύονται 21 άτομα, εκ των οποίων 4 στη ΜΕΘ και στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας νοσηλεύονται άλλοι 14 επιβάτες, εκ των οποίων 2 στη ΜΕΘ.

Μετά τα 2 χειρουργεία που έγιναν χθες Τετάρτη, η κατάσταση των παιδιών που είχαν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις είναι κρίσιμη αλλά σταθερή.

Ακόμη 21 τραυματίες νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας. Στο ΑΧΕΠΑ είναι 14 νοσηλευόμενοι και άλλοι 3 στο νοσοκομείο Γεννηματάς Θεσσαλονίκης.

Επίσης, 2 νοσηλευόμενοι βρίσκονται στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης και άλλοι 2 στα νοσοκομεία Τρικάλων και Καρδίτσας.

Σήμερα θα αρχίσει η ταυτοποίηση των θυμάτων μέσω DNA, αλλά ίσως δεν θα είναι εφικτή η αναγνώριση όλων των θυμάτων, καθώς σε ορισμένα από τα βαγόνια η θερμοκρασία μετά τη σύγκρουση έφτασε και τους 1.300 βαθμούς Κελσίου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Πολλαπλή σκλήρυνση: Η μεσογειακή διατροφή βοηθά στη διατήρηση της νοητικής υγείας

O θεραπευτικός τουρισμός, πυλώνας της ελληνικής οικονομίας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.