Ανακούφιση από τον πόνο στις αρθρώσεις με παλμικές ραδιοσυχνότητες

Οι παλμικές ραδιοσυχνότητες είναι μία ελάχιστα επεμβατική μέθοδος, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ανακουφίσει τον πόνο στις αρθρώσεις, όπως εξηγεί στο Healthstories o oρθοπαιδικός χειρουργός- τραυματιολόγος κ. Νικόλαος Εμμ. Τσιλιμιγκάκης, ο οποίος έχει εξειδικευθεί στην αναλγησία με παλμικές ραδιοσυχνότητες.

Παλμικές ραδιοσυχνότητες

Η εφαρμογή των πλαμικών ραδιοσυχνοτήτων γίνεται στον τοπικό αρθρικό πόνο.

Για την εφαρμογή αυτής της μεθόδου, πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις οι οποίες είναι οι ακόλουθες: Αποτυχία συντηρητικών μεθόδων, όταν το χειρουργείο δεν είναι επιλογή για άλλους λόγους, και στο χρόνιο μετεγχειρητικό πόνο.

Η μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί στον ώμο, στο γόνατο, στο ισχίο, στη μέση και στον αυχένα.

Η θεραπεία με ραδιοκύματα περιελάμβανε μέχρι τώρα τα συμβατικά ραδιοκύματα, τα cooled ραδιοκύματα και τα bipolar ραδιοκύματα. Oι παλμικές ραδιοσυχνότητες έρχονται vα εξαλείψουν τις ανεπιθύμητες παρενέργειες των υπολοίπων.

Η όλη διαδικασία διαρκεί 10 έως 40 λεπτά (ανάλογα με το πεδίο εφαρμογής τους). Ο ασθενής είναι ξύπνιος και γίνεται υπό τοπική αναισθησία και χρήση ακτινοσκοπικoύ μηχανήματος.

Οι ασθενείς βλέπουν άμεση βελτίωση και τα οριστικά αποτελέσματα έρχονται 20 με 30 ημέρες μετά την εφαρμογή. Σε ποσοστό 10% – 20% οι ασθενείς έχουν το 100% της βελτίωσης άμεσα μετά την εφαρμογή των ραδιοκυμάτων και δεν χρειάζεται να περιμένουν 20 με 30 ημέρες.

Η θεραπεία διαρκεί 1 έως 5 χρόνια και στο διάστημα αυτό μπορούν οι ασθενείς να γυμνάσουν τις μυϊκές ομάδες γύρω από την πάσχουσα περιοχή ώστε όταν οι αισθητικοί κλάδοι των νεύρων επανακινήσουν τη λειτουργία τους, να μην νιώθουν πόνο στην ίδια ένταση ή και καθόλου.

Κατά τη διάρκεια και την εφαρμογή της μεθόδου δεν χρησιμοποιείται κανένα φάρμακο.

Δεν υπάρχει αντένδειξη για τους ασθενείς. Μπορεί να προχωρήσει στη θεραπεία όποιος δεν μπορεί ή δεν θέλει να χειρουργηθεί και γενικά όποιος αντιμετωπίζει πόνους στις αρθρώσεις.

Η συγκεκριμένη μέθοδος δεν μπορεί να γίνει σε όλα τα νοσοκομεία και σε ιατρεία καθώς απαιτεί τη χρήση ειδικού μηχανήματος το οποίο έχει προμηθευτεί ήδη η Ευρωκλινική Αθηνών. Απαιτεί επίσης ειδική εκπαίδευση.

Διαβάστε επίσης

Η Θεανώ και τα γενέθλια, το ραβασάκι στον Μητσοτάκη και το μπούλινγκ της φαρμακευτικής

Οδηγίες του ΕΦΕΤ για τα νηστήσιμα τρόφιμα – Τι να προσέξετε στα σαρακοστιανά

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.