Νέες προσπάθειες αναζήτησης εθελοντών γιατρών για να αποφευχθεί η επιστράτευση

Μια ακόμη προσπάθεια συσπείρωσης του ιατρικού κόσμου κάνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), με στόχο να αποφευχθεί η επιστράτευση, καθώς η κυβέρνηση δεν φαίνεται να κάνει πίσω.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης καλεί αύριο το πρωί σε έκτακτη σύσκεψη τους  εκπροσώπους των επιστημονικών εταιρειών Παθολογίας, Γενικής Ιατρικής, Πνευμονολογίας και Αναισθησιολογίας.

Ζητούμενο είναι να βρεθούν οι 200 γιατροί αυτών των ειδικοτήτων για να ενισχύσουν το ΕΣΥ στη μάχη κατά της πανδημίας. Μέχρι ώρας, μόλις 61 γιατρούν έχουν ανταποκριθεί στις αλλεπάλληλες εκκλήσεις για συνδρομή.

«Καλούμε τον ιατρικό κόσμο σε συσπείρωση. Όλοι μαζί ενωμένοι θα συμβάλλουμε στην αναχαίτιση της πανδημίας και θα σώσουμε ανθρώπινες ζωές. Αυτή την ώρα η σκέψη όλων μας είναι στους ασθενείς που αγωνίζονται για τη ζωή τους. Η κριτική και η εσωστρέφεια είναι για την επόμενη ημέρα. Πρέπει να επισημανθεί ότι οι ιδιώτες γιατροί το κρίσιμο αυτό διάστημα έχουν προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες κρατώντας ανοιχτά τα ιατρεία τους και στηρίζοντας την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που αποτελεί σημαντικό πυλώνα στην
υγειονομική θωράκιση ενάντια στην πανδημία. Με ενότητα και ομοψυχία θα δώσουμε τη μάχη για τον ασθενή, τη δημόσια υγεία και την πατρίδα», τόνισε ο κ.Πατούλης.

Ήθελαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Ο ιατρικός κόσμος επιδιώκει να λύσει το θέμα σε επίπεδο πρωθυπουργού, αλλά ως φαίνεται μέχρι στιγμής δεν έχουν καρποφορήσει οι σχετικές προσπάθειες.

Οι πρόεδροι των ιατρικών συλλόγων της χώρας συσκέπτονταν επί 12 ώρες χθες για να επανακαθορίσουν τη στάση τους. Είχε προηγηθεί, άκαρπη, τηλεδιάσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, κατά την οποία και οι δύο πλευρές εμφανίστηκαν ανυποχώρητες.

Η ηγεσία του υπουργείου τονίζει ότι η υγειονονομική κρίση απαιτεί τη συνδρομή όλων, οι γιατροί αντιτείνουν μια σειρά από πρακτικές δυσκολίες.

Τι είπε ο Β.Κικίλιας στο Γενικό Κρατικό

Το βράδυ του Σαββάτου ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας βρέθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς», επιχειρώντας να τονίσει τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών του ΕΣΥ.

«Δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν συνάδελφό μου γιατρό που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, να μην θέλει να έρθει να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους σε αυτή τη μάχη», δήλωσε με νόημα ο υπουργός.

Σήμα κνδύνου από τα νοσοκομεία

Κι ενώ αναμένονται οι αποφάσεις, το ΕΣΥ συνεχίζει να λειτουργεί εκτός ορίων. Με τους διασωληνωμένους ασθενείς του κορονοϊού να έχουν φτάσει τους 672, η πίεση είναι πλέον περισσότερο και από ασφυκτική.

Από αυτή την εβδομάδα θα αρχίσουν να εφαρμόζονται και οι νέες αλλαγές με την προσθήκη του Κοργιαλένειου ως full covid νοσοκομείου και την ένταξη του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας στο σύστημα εφημεριών.

Κίνητρα

Τα κίνητρα που προβλέπονται για την ενίσχυση του ΕΣΥ με ιδιώτες γιατρούς είναι μισθός 2000 ευρώ αφορολόγητος και ακατάσχετος, απαλλαγή από την συνδρομή στον ιατρικό σύλλογο για 5 χρόνια και απαλλαγή από την αστική ευθύνη.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.