Το ΕΚΑΒ προμηθεύεται 52 ασθενοφόρα με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής

Με στόχο να ανανεωθεί το σύνολο του στόλου των γερασμένων ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, η Περιφέρεια Αττικής σε συνέχεια των προηγούμενων δράσεων στήριξης του Κέντρου, χρηματοδοτεί, μέσω του ΠΕΠ Αττική 2014-2020, με 3,4 εκατ. ευρώ την προμήθεια 52 πλήρως εξοπλισμένων ασθενοφόρων, για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του έργου των διασωστών.

Η σχετική σύμβαση υπεγράφη παρουσία του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, του υπ. Υγείας Θάνου Πλεύρη και της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, από τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου και τον εκπρόσωπο της προμηθεύτριας εταιρείας στο αμφιθέατρο του ΕΚΑΒ.

ΕΚΑΒ

Παρόντες ήταν επίσης οι αντιπεριφερειάρχες Υγείας Γ. Κεχρής και Μεταφορών Β. Γιαννακόπουλος, ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης, στελέχη και εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ.

Τα ασθενοφόρα θα παραδοθούν εντός του προσεχούς 6μήνου και όπως τόνισε ο κ. Πατούλης στόχος της περιφέρειας είναι να ανανεωθεί ο γερασμένος στόλος των ασθενοφόρων και να συμβάλει ώστε «οι διασώστες του ΕΚΑΒ, που καθημερινά καταβάλλουν σημαντική προσπάθεια για να κρατηθούν στη ζωή συμπολίτες μας, να εργάζονται με πιο σύγχρονα εργαλεία».

Τις θερμές ευχαριστίες του προς την περιφέρεια και τον κ. Πατούλη για τη διαχρονική στήριξή του στο ΕΚΑΒ εξέφρασε ο πρόεδρος του Νίκος Παπαευσταθίου, επικαλούμενος και τη χρηματοδότηση των 8 κινητών μονάδων άμεσης επέμβασης, αλλά και τη χρηματοδότηση για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, μέσω ΕΣΠΑ. «Με τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση οι διασώστες του ΕΚΑΒ θα μπορούν να αντεπεξέρχονται στο καθημερινό τους λειτούργημα με σύγχρονα επιχειρησιακά μέσα», ανέφερε και απένειμε στον κ. Πατούλη τιμητική πλακέτα.

Παπαευσταθίου- Πατούλης

Το έργο του περιφερειάρχη αλλά και τη συμβολή του στην αναβάθμιση του συστήματος υγείας εξήρε στον χαιρετισμό του ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. «Με τον Γιώργο Πατούλη στο τιμόνι ξέρουμε ότι πάντα θα έχουμε τη στήριξη της περιφέρειας, η οποία κατά την περίοδο της πανδημίας χρηματοδότησε, μεταξύ άλλων προσλήψεις επικουρικού προσωπικού, την αναβάθμιση υλικοτεχικού εξοπλισμού στα νοσοκομεία, αλλά και τώρα την προμήθεια 52 ασθενοφόρων, ένα πάγιο αίτημα του ΕΚΑΒ», τόνισε και πρόσθεσε πως η άρτια συνεργασία με την περιφέρεια θα συνεχιστεί.

Στο ίδιο πνεύμα και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, αφού υπογράμμισε ότι στο ΕΚΑΒ κυριαρχεί η συλλογική δουλειά και το ομαδικό πνεύμα, ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη, τονίζοντας ότι είναι πάντα δίπλα, στο υπ. Υγείας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Γιάννης Μαθιόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί «μετά από 17 χρόνια το ΕΚΑΒ προμηθεύεται νέα ασθενοφόρα, τα οποία είναι πολύτιμα εργαλεία για το έργο των διασωστών».

Γιώργος Πατούλης

Στον χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε το ΕΚΑΒ βασικό επιχειρησιακό βραχίονα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, στο πεδίο της παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής πρωτοβάθμιας βοήθειας και περίθαλψης, σημειώνοντας πως: «Οι πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρουν οι διασώστες του ΕΚΑΒ δεν είναι ούτε εύκολες ούτε αυτονόητες».

Αναφερόμενος στην προμήθεια των ασθενοφόρων επισήμανε ότι το έργο εντάχθηκε το 2017, αλλά η διαδικασία δεν προχώρησε με αποτέλεσμα ο διαγωνισμός να μην καταλήξει σε ανάδοχο λόγω προσφυγών των συμμετεχουσών οικονομικών φορέων. «Καταφέραμε να ξεμπλοκάρουμε μία διαδικασία που πήγαινε στα βράχια και τη βάλαμε σε νέα τροχιά» επισήμανε και πρόσθεσε πως οι ολοένα αυξανόμενες ανάγκες για αποδοτικότερες υπηρεσίες υγείας, δημιουργούν αυξημένες απαιτήσεις ανανέωσης του στόλου των οχημάτων του ΕΚΑΒ με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών προς τον πολίτη.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις λοιπές πρωτοβουλίες στήριξης της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας από την Περιφέρεια Αττικής όπως: Η προμήθεια 20 μοτοσικλετών ταχείας ανταπόκρισης, συνολικής αξίας 277.649,50 ευρώ, στο ΕΚΑΒ με χρηματοδότηση επίσης από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, τη χρηματοδότηση 8 Κινητών Μονάδων Άμεσης Επέμβασης, την αναβάθμιση του εξοπλισμού των νοσοκομείων αλλά και γενικότερα την ενίσχυση του συστήματος υγείας με πρόσληψη επικουρικού προσωπικού 1.700 γιατρών και νοσηλευτών λόγω COVID. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πρόσφατη συνεργασία της περιφέρειας με το ΕΚΑΒ για τη μεταφορά νεφροπαθών που είχαν εγκλωβιστει, από την κακοκαιρία, μέσω ειδικών οχημάτων της περιφέρειας.

Πατούλης- ΕΚΑΒ

Σε αυτό το σημείο ευχαρίστησε ιδιαίτερα τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας και προσωπικά τον προϊστάμενο Δ. Δρόση για τις υπηρεσίες τους και τη συμβολή τους στην όλη προσπάθεια.

«Η τωρινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και η τωρινή διοίκηση του ΕΚΑΒ, χέρι – χέρι, σε αγαστή συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς και υπηρεσίες, προχώρησαν και ολοκλήρωσαν σε λίγους μήνες αυτά που άλλοι προσπαθούσαν για χρόνια! Με τον τρόπο αυτό και θωρακίζεται η δημόσια υγεία και οι πολίτες της Αττικής και αξιοποιούνται τα χρήματα του ΕΣΠΑ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», ανέφερε κλείνοντας.

Διαβάστε επίσης 

Έρχεται το «βραχιολάκι νοσηλείας» – Τι περιλαμβάνει, που θα δίνεται- Εγκύκλιος

 Έκθεση ΕΟΔΥ: 106 θάνατοι από κορονοϊό, σε ύφεση η γρίπη

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.