ΕΚΕΑ: Μια ξεχωριστή αιμοδοσία στο Πολεμικό Μουσείο

Εξόρμηση αιμοδοσίας σε ένα καινούριο χώρο, που αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά, διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ). Πρόκειται για το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, το οποίο θα φιλοξενήσει τη νέα δράση, την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου (11:00 πμ – 16:00 μμ), στο φουαγιέ του μουσείου (είσοδος από Ριζάρη 2, στάση μετρό Ευαγγελισμός).

Οι αιμοδότες μπορούν να κλείνουν ραντεβού από τη Δευτέρα 30/1 έως και την Πέμπτη 2/2 στα τηλ. 2132146726-16, καθημερινά 9:00-14:30.

Η αιμοληψία διενεργείται αποκλειστικά από εξειδικευμένο προσωπικό του ΕΚΕΑ και όλες οι μονάδες αίματος που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την κάλυψη των μεταγγίσεων ασθενών, σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας.

Το πλάνο διοργάνωσης εθελοντικών δράσεων του ΕΚΕΑ σε ασφαλείς, κεντρικούς χώρους που προσελκύουν τους συμπολίτες μας, στόχο έχει πάντα την αύξηση των εθνικών αποθεμάτων αίματος για την κάλυψη των καθημερινών και έκτακτων αναγκών των συνανθρώπων μας και την προσέλκυση νέων εθελοντών αιμοδοτών που θα υιοθετήσουν σε σταθερή βάση την εθελοντική προσφορά αίματος ως μια υγιή συνήθεια, που καταλαμβάνει μια σταθερή θέση στο ημερολόγιο των καθημερινών δραστηριοτήτων.

Τα μουσεία χαρακτηρίζονται για την προσφορά και τον ρόλο τους στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή και η εμπειρία της επίσκεψης σε ένα τέτοιο χώρο σε συνδυασμό με την διαδικασία της αιμοδοσίας, μπορεί να δημιουργήσει μια εξαιρετική διαδραστική θετική εμπειρία στον εθελοντή αιμοδότη.

Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών και συγκεκριμένα:

• χορήγηση του προβλεπόμενου από τον ΕΟΔΥ εξοπλισμού ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό) για το προσωπικό και τους εθελοντές αιμοδότες που θα συμμετάσχουν

• αποστείρωση στις καρέκλες αιμοδοσίας

• τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των καρεκλών αιμοδοσίας

• τηλεφωνικά ραντεβού, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού

Όσοι αιμοδότες έχουν εμβολιαστεί στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών, μπορούν να αιμοδοτήσουν εφόσον αισθάνονται καλά. Στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν ήπιες αντιδράσεις μπορεί να προσφέρει αίμα 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων.

Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:
• Να είσαι 18-65 ετών
• Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία
• Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες
• Εάν έχεις κάνει τατουάζ ή piercing να έχουν παρέλθει 4 μήνες

Διαβάστε επίσης 

Το σχέδιο για τα ράντζα σε Αττικό, Ευαγγελισμό, Λαϊκό και Γεννηματάς – Διαλογή ασθενών στο δημόσιο νοσοκομείο και μετά σε ιδιωτική κλινική

Οι νέες θεραπευτικές εξελίξεις για την κακοήθεια στο γαστρεντερικό σύστημα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.