ΙΣΑ: Χρέη γιατρού κάνουν άλλες ειδικότητες, σε αθλητικούς αγώνες

«Σε κάποιες περιπτώσεις αθλητικών αγώνων κάνουν χρέη γιατρού αγώνων, άλλοι επιστημονικοί κλάδοι, πρακτική που αποτελεί παραβίαση του νόμου και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των αθλητών».

Αυτό επισημαίνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ο οποίος επισημαίνει ότι έχουν περιέλθει στην αντίληψη των μελών του κάποιες τέτοιες περιπτώσεις.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, σε ανακοίνωσή τους αναφέρει ότι παρακολουθεί με ανησυχία τα περιστατικά αιφνίδιων θανάτων αθλητών και τονίζει την ανάγκη να εφαρμόζεται αυστηρά, ο Νόμος που διέπει τη λειτουργία των Αθλητικών Σωματείων και Ομάδων.

Παρουσία και χρέη γιατρού στους αγώνες

Ο ΙΣΑ τονίζει ότι εκ του νόμου προβλέπεται η παρουσία ιατρού αγώνων, σε όλες τις αθλητικές εκδηλώσεις καθώς και η διασφάλιση των μέσων ανάνηψης (απινιδωτές) και η εκπαίδευση του προσωπικού, για τη χρησιμοποίησή τους.

Επίσης είναι επιβεβλημένο, για την συμμετοχή σε κάθε άθλημα να προσκομίζεται ιατρική γνωμάτευση, η οποία θα βεβαιώνει ότι οι αθλούμενοι είναι υγιείς, δεν χρήζουν περαιτέρω ιατρικών εξετάσεων και μπορούν να ασκηθούν.

«Καλούμε τα αθλητικά σωματεία να εφαρμόζουν απαρέγκλιτα όσα προβλέπει ο νόμος ,για τη διασφάλιση της υγείας των αθλούμενων. Η άθληση είναι προϋπόθεση της σωματικής και της ψυχικής υγείας. Θα πρέπει όμως να εφαρμόζονται όλα όσα διασφαλίζουν ότι θα είναι ασφαλείς οι αθλούμενοι όλων των ηλικιών», τονίζει ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης.

Διαβάστε επίσης

Οι μαθητές έχασαν πάνω από το 1/3 ενός έτους μάθησης, λόγω πανδημίας – Ιδίως στα μαθηματικά

ΠΟΥ: Τρία χρόνια πανδημίας COVID-19 – Οι ημερομηνίες σταθμοί και οι αριθμοί που σοκάρουν

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.