Μνημόνιο συνεργασίας ΕΟΔΥ και Πανεπιστημίου Κρήτης για τη Δημόσια Υγεία

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΕΟΔΥ και Πανεπιστημίου Κρήτης υπογράφηκε σήμερα  (11/01), από τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Θεοκλή Ζαούτη και τον πρύτανη Γιώργο Κοντάκη. Με βάση το μνημόνιο συνεργασίας, επέρχεται η ενίσχυση του Περιφερειακού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας στο οποίο προστίθεται και η λειτουργία του Εργαστηρίου Κλινικής Ιολογίας με διευθυντή τον Γιώργο Σουρβίνο, που όπως τόνισε ο κ. Ζαούτης, όπως το Εργαστήριο Κλινικής Μικροβιολογίας και Μικροβιακής Παθογένεσης με διευθύντρια την Αννα Ψαρουλάκη, συνεισέφεραν σημαντικά, στην διάρκεια της πανδημίας.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, αναφέρθηκε σε αυτή την συμβολή λέγοντας ότι «ήταν από τους λόγους που οδήγησαν στην υπογραφή αυτού του μνημονίου συνεργασίας» ενώ συμπλήρωσε για το Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας ότι «δεν στήριξε μόνο την Κρήτη αλλά όλη την Ελλάδα και έτσι θεωρούμε πως πρέπει να παραμείνει ως ένα ισχυρό εργαλείο της Δημόσιας Υγείας».

Νέος εξοπλισμός 

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Κοντάκης, ανέφερε ότι πρόκειται για την πρώτη συνεργασία με τον ΕΟΔΥ με φόντο ένα εργαστήριο το οποίο αναβαθμίζεται, έχοντας ήδη αρκετά χρόνια δείξει την δυναμική του στις αναλύσεις δειγμάτων, συμπληρώνοντας ότι με αυτή τη συνεργασία «θα έρθει νέος εξοπλισμός για τα εργαστήρια κάτι που «τους προσθέτει δυναμική» όπως τόνισε.

«Έχει έρθει εξοπλισμός ο οποίος είναι ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στην διαγνωστική προσέγγιση παραγόντων που προκαλούν οι ιώσεις ή οι βακτηριακές λοιμώξεις. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, γιατί δεν φτάνει μόνο να έχεις το ανθρώπινο ή το επιστημονικό δυναμικό, πρέπει να έχεις και τα μέσα. Φαίνεται ότι μέσα από αυτή τη συνεργασία τα εργαστήρια του πανεπιστημίου Κρήτης θα γίνουν ακόμα πιο δυνατά» κατέληξε ο κ. Κοντάκης.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, επανέλαβε σε ό,τι αφορά τη χρήση της μάσκας, ότι «είναι χρήσιμο εργαλείο για όλους τους αναπνευστικούς ιούς» και πως «ποτέ δεν αφαιρέθηκε η σύσταση για τη χρήση της από τον ΕΟΔΥ» συμπληρώνοντας σχετικά με την γρίπη ότι «βλέπουμε σοβαρά νοσήματα ως συνέπειά της» ενώ προέτρεψε τους πολίτες να εμβολιαστούν, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Διαβάστε επίσης 

Με ηλεκτρονική συνταγή τα φάρμακα που βρίσκονται σε έλλειψη – Οι εξαιρέσεις 

Το νέο μισθολόγιο των γιατρών του ΕΣΥ – Εγκύκλιος

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.