Σεμινάριο για τον έλεγχο συμβάσεων του υπουργείου Υγείας

Σεμινάριο με θέμα: «Ο προσυμβατικός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε σχέδια συμβάσεων του υπουργείου Υγείας», πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννης Σαρμάς.

Στόχος του σεμιναρίου ήταν η ενημέρωση για την τήρηση όλων των διαδικασιών, με αποκλειστικό γνώμονα τη διαφάνεια στους διαγωνισμούς προμηθειών του υπουργείου Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας ευχαρίστησε τον κ. Σαρμά για την άψογη συνεργασία που οδήγησε σε ταχεία έκδοση αποφάσεων καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας.Τόνισε δε ότι, παρά την πίεση που ασκήθηκε στο υπουργείο Υγείας και τις αυξημένες ανάγκες που προέκυψαν από την υγειονομική κρίση, επιλογή του είναι όλες οι προμήθειες του υπουργείου να γίνονται με διαγωνιστικές διαδικασίες και στις πιο σύντομες προθεσμίες που ορίζει ο νόμος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, εξήρε την πρωτοβουλία του κ.Κικίλια και σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Η πρωτοβουλία του κυρίου Υπουργού Υγείας θα συντελέσει αποφασιστικά στην επιτάχυνση του προσυμβατικού ελέγχου που ασκεί το Ελεγκτικό Συνέδριο στις συμβάσεις του Υπουργείου Υγείας. Είναι πλέον γνωστό στους υπηρεσιακούς παράγοντες, μετά τη συνάντηση, ποια στοιχεία πρέπει να αποστέλλονται στο Δικαστήριο για να τεκμηριώνεται η νομιμότητα της ανάθεσης και πού εντοπίζονται οι ουσιώδεις πλημμέλειες της διαδικασίας που κωλύουν την υπογραφή της σύμβασης.

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.