«Γιατί πρέπ’» Εκδήλωση για τη σημασία της πρόληψης κατά του HIV/AIDS

Λίγες μέρες πριν από την Παγκόσμια Ημέρα AIDS (1η Δεκεμβρίου), η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος – Θετική Φωνή και την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS (Ε.Ε.Μ.Α.Α.) διοργανώνουν, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, στις 19:30, την εκδήλωση «Γιατί πρέπ’. Η σημασία της πρόληψης για την αντιμετώπιση του HIV» στο κτίριο του INNOVATHENS στην Τεχνόπολη.

Σκοπός της εκδήλωσης, είναι να αναδειχθεί η σημασία της πρόληψης για την αντιμετώπιση του HIV και να δοθεί πληροφόρηση σχετικά με την προφυλακτική αγωγή για τον HIV, που πλέον θα είναι διαθέσιμη και στην Ελλάδα και που αποτελεί το πλέον δυνατό όπλο για την αντιμετώπιση του HIV/AIDS. Επίσης, θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία της τακτικής εξέτασης, της πρόληψης, της προαγωγής της σεξουαλικής υγείας, του εμβολιασμού για τον HPV και της PrEP σε μια ανοιχτή, ενημερωμένη και συμπεριληπτική συζήτηση.

Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν ο Νίκος Δέδες, Ιδρυτής & Πρόεδρος Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος – Θετική Φωνή, ο Μάριος Κ. Λαζανάς, Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, Διευθυντής Παθολογικής – Λοιμωξιολογικής Κλινικής ΙΑΣΩ Γενική Κλινική & Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS (Ε.Ε.Μ.Α.Α.), η Ειρήνη Αγαπηδάκη, Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, ο Μανόλης Καλαμπόκας, Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Δημοτικών Ιατρείων και η Μήνα Ψυχογυιού, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμώξεων – ΕΚΠΑ. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Κώστας Γιαννακίδης.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, και ο πρόεδρος της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, Κωνσταντίνος Δέδες.

Προφυλακτικής αγωγή PrEP

Υπενθυμίζεται πως, τον  Σεπτέμβριο υπερψηφίστηκε η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από το Υπουργείο Υγείας, με την οποία θεσπίζεται η διάθεση της προφυλακτικής αγωγής για τον HIV, PrEP. Η PrEP (Pre-Exposure Prophylaxis) είναι προληπτική αγωγή για τον HIV που παρέχει προφύλαξη πριν από την έκθεση.

Τα άτομα που ξεκινούν την αγωγή αυτή λαμβάνουν ένα χάπι σε καθημερινή βάση ή, εναλλακτικά, πριν και μετά από κάθε σεξουαλική επαφή, με σκοπό να παραμείνουν αρνητικά στον HIV/AIDS Και πράγματι η αποτελεσματικότητα της αγωγής πλησιάζει το 99%, γεγονός που σημαίνει ότι αποτρέπεται το ενδεχόμενο σεξουαλικής μετάδοσης του HIV/AIDS. Ουσιαστικά, η αγωγή είναι ό,τι κοντινότερο διαθέτουμε σε εμβόλιο για τον HIV, δεδομένου ότι θωρακίζει επαρκώς τον οργανισμό έναντι του ιού.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

*Η εκδήλωση θα μεταδοθεί με live streaming μέσα από τη σελίδα της Τεχνόπολης στο YouTube.

Διαβάστε επίσης 

HIV/AIDS : Μείωση νέων διαγνώσεων, αύξηση σε ετεροφυλόφιλους

Η λατρεία στα παιδιά και το μότο της ισχυρής γυναίκας, που ανέλαβε την «Κιβωτό» – Ποια είναι η Αλεξάνδρα Μαρτίνου

 

 

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.