Την επανέναρξη των τακτικών χειρουργείων ζητά η ΕΙΝΑΠ

Επιτακτική ανάγκη θεωρεί η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) την επανέναρξη των χειρουργικών επεμβάσεων, ιδιαίτερα για περιπτώσεις ασθενών που ενώ ήταν δρομολογημένα, αναβλήθηκαν.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, ”στα νοσοκομεία είναι απαραίτητη η επανέναρξη των χειρουργείων στα νοσοκομεία σε κανονική λειτουργία ώστε να αντιμετωπιστούν οι ασθενείς που έχουν επανειλημμένα αναβληθεί, όπως έχουμε υποδείξει με πολλές ανακοινώσεις στο παρελθόν, φυσικά τηρώντας τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας.Τα νοσοκομεία δεν πρέπει και δεν μπορούν να γίνουν νοσοκομεία μίας νόσου”.

Eπίσης με άλλη ανακοίνωσή του το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ “απαιτεί από την κυβέρνηση την άμεση, επίταξη των ιδιωτικών θεραπευτηρίων, για τουλάχιστον 4 εβδομάδες και την εξασφάλιση ΜΕΘ τόσο για non covid όσο και για covid ασθενείς.

Δυστυχώς η πρακτική του υπουργείου να μετατρέπει τις υπάρχουσες κλίνες ΜΕΘ Γενικής Μονάδος σε κλίνες ΜΕΘ COVID δεν αποτελεί λύση. Είναι προφανές ότι απαιτείται άμεση και επαρκή αύξηση του συνολικού αριθμού των κλινών ΜΕΘ που παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας δεν έχει πραγματοποιηθεί”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.