Προσωπικός γιατρός: Χρειάζονται νέα κίνητρα για την προσέλκυση ιδιωτών γιατρών – Ασθενείς δεν βρίσκουν γιατρό να εγγραφούν

Μπροστά στη δυσάρεστη εξέλιξη πολίτες να προσπαθούν να βρούν προσωπικό γιατρό για να εγγραφούν και να μη βρίσκουν, ενώ ιδιώτες γιατροί, ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, δεν προθυμοποιούνται να κάνουν την κίνηση εγγραφής στο θεσμό, το υπουργείο Υγείας σκέφτεται νέους τρόπους παρακίνησης.

Το Υπουργείο Υγείας, σε συνεννόηση με τους Ιατρικούς Συλλόγους θα επιχειρήσει να δώσει επιπλέον κίνητρα στους ιδιώτες, ώστε να συμμετάσχουν στο σύστημα του προσωπικού γιατρού.

Η κίνηση ματ

Η συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών, αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η το Υπουργείο Υγείας θα συζητήσει την πρόταση των Ιατρικών Συλλόγων να μπορούν να ενταχθούν στο θεσμό του προσωπικού γιατρού και μη συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί.

Εάν γίνει αποδεκτό το αίτημα αυτό, τότε οι εκπρόσωποι των θεσμικών οργάνων των γιατρών εκτιμούν ότι θα προθυμοποιηθούν να ενταχθούν πολλοί ιδιώτες στο σύστημα, ώστε να αγγίξουν γρήγορα τους 5.000 γιατρούς, που απαιτούνται στην πλήρη εξέλιξη του θεσμού.

Υπουργείο Υγείας: Επιπλέον κίνητρα σε γιατρούς- Βελτιωμένη προσέλευση πολιτών

Στόχος είναι να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η προσέλευση των πολιτών στον προσωπικό γιατρό, καθώς αναμένεται να προστεθούν άλλοι 700-800 γιατροί μέχρι το τέλος του χρόνου στο σύστημα, όπως δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης. «Αυτή τη στιγμή είμαστε στα 4,5 εκατομμύρια πληθυσμό που έχει εγγραφεί σε 3.500 γιατρούς. Δεν έχουμε πλήρη κάλυψη του πληθυσμού, ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα όπως η Αθήνα, η κάλυψη του πληθυσμού είναι γύρω στο 52%-53%, άρα χρειάζεται να μπουν κι άλλοι γιατροί στο σύστημα. Ανοίξαμε τις ειδικότητες και την άλλη εβδομάδα έχουμε συναντήσεις με τους Ιατρικούς Συλλόγους, διότι θα αποδεχτούμε μία σειρά από προτάσεις που έχουν κάνει, προκειμένου βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η προσέλευση» ανέφερε ο Υπουργός.

Δηλαδή, «γιατροί οι οποίοι δεν εντάσσονται με τη μορφή που πληρώνει το κράτος αλλά έχουν δική τους ιδιωτική πελατεία που θέλουν να παραμείνει, να μπορούν να κάνουν χρήση και οι ιδιώτες» είπε ο κ. Πλεύρης. Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες θα πληρώνουν τις επισκέψεις τους, όπως κάνουν μέχρι σήμερα.

Αντικίνητρα για τους αντιρρησίες

Από 1/1/23 ο θεσμός θα μπει σε πλήρη λειτουργία, ωστόσο για να εφαρμοστούν τα αντικίνητρα (αύξηση στη συμμετοχή έως και 20% σε όσους πολίτες δεν θα εγγραφούν) θα πρέπει να υπάρχει επάρκεια για γιατρό για όλους τους πολίτες.

Αξίζει να αναφερθεί πως μέχρι στιγμής, 4,5 εκατομμύρια πολίτες έχει εγγραφεί σε 3.500 προσωπικούς γιατρούς, ενώ είναι κλεισμένα 1.100.000 ραντεβού, τα οποία έχουν αρχίσει ήδη να εκτελούνται.

Το υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι από τα μέσα Νοεμβρίου και μετά τις νέες παρεμβάσεις, οι γιατροί θα ενταχθούν μαζικά στο σύστημα και θα υπάρξει ομαλοποίηση της κατάστασης.

Διαβάστε επίσης

“Καμπανάκι” κινδύνου από τους επιστήμονες για νέα επιδημία γρίπης τους επόμενους μήνες – Βράζει η Ευρώπη

Οι πολυκυστικές ωοθήκες σχεδόν διπλασιάζουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου στο πάγκρεας

Πολιτιστική συνταγογράφηση για ψυχικά και νευρολογικά προβλήματα 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.