Ο ΠΟΥ καλεί την Ευρώπη να μην εφησυχάζει για γρίπη και COVID-19

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποίησε σήμερα, (24/10) τα κράτη να μην εφησυχάζουν, καθώς τα κρούσματα COVID-19 και γρίπης αυξάνονται στην Ευρώπη.

«Δεν είναι η ώρα για να χαλαρώνουμε», δήλωσε σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου ο Χανς Κλούγκε, περιφερειακός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού του Υγείας για την Ευρώπη.

Στην αρχή του φθινοπώρου, η ευρωπαϊκή περιφέρεια, που περιλαμβάνει 53 χώρες εκ των οποίων ορισμένες στη κεντρική Ασία, αποτέλεσε εκ νέου το επίκεντρο της επιδημίας, καταγράφοντας το 60% των νέων κρουσμάτων COVID-19 που σημειώνονταν σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα, καταγράφηκε αύξηση των κρουσμάτων της εποχικής γρίπης.

COVID-19: Αύξηση κρουσμάτων στην Ευρώπη 

Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΠΟΥ, έδειξαν ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στην ΕΕ έφτασε το 1,5 εκατομμύριο την προηγούμενη εβδομάδα, αύξηση 8% σε σχέση με την εβδομάδα 19 με 25 Σεπτεμβρίου, παρά τη δραματική μείωση των τεστ.

Yπενθυμίζεται πως,  οι ειδικοί δημόσιας υγείας πρόσφατα σήμαναν τον κώδωνα του κινδύνου για ένα νέο κύμα της COVID-19, το οποίο όπως ισχυρίστηκαν διαφαίνεται στην Ευρώπη καθώς ο καιρός ψυχραίνει.

Εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία ότι η κόπωση από τα εμβόλια και η σύγχυση σχετικά με τους διάφορους τύπους των προσφερόμενων εμβολίων ενδέχεται να περιορίσει τον αριθμό των ατόμων που θα λάβουν ενισχυτική δόση.

Οι υποπαραλλαγές B4/5 της Όμικρον που κυριάρχησαν το καλοκαίρι εξακολουθούν να ευθύνονται για την πλειονότητα των κρουσμάτων, αλλά κερδίζουν έδαφος νεότερες υποπαραλλαγές της Όμικρον.

Νέα στελέχη

Εκατοντάδες νέα στελέχη της Όμικρον εντοπίζονται από τους επιστήμονες, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) αυτή την εβδομάδα.

Σε πέντε τουλάχιστον ευρωπαϊκές χώρες εντοπίστηκε το νέο στέλεχος της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού γεγονός που οδηγεί τον Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (ECDC) να χτυπήσει “καμπανάκι” για το επόμενο διάστημα σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών, η BQ.1 και η υποπαραλλαγή της BQ1.1 αναμένεται να γίνουν τα επικρατέστερα στελέχη του ιού στην EE και τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο στα μέσα Νοεμβρίου και στις αρχές του Δεκεμβρίου 2022.

Με βάση και τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα που δημοσιεύτηκαν χτες από το ECDC ίσως αυτό να οδηγήσει σε μια αύξηση του αριθμού κρουσμάτων της COVID-19 τις επόμενες εβδομάδες.

Διαβάστε επίσης 

Έναν μήνα προθεσμία για να προετοιμαστούμε μας δίνει η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού – Πού θα φτάσει η διασπορά

3ο Παγκόσμιο Συνέδριο Iαματικής Iατρικής: Η Ελλάδα μπορεί να αναδειχθεί ως Healthresort-Medispa

 

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.