Χρώμα στα νοσοκομεία βάζουν τα παιδιά με ρευματοπάθειες

Στη δημιουργία μίας δημόσιας τοιχογραφίας στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, προχώρησε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες.

To έργο υλοποιείται από τον street arDst LifeInColour και εντάσσεται στο πρόγραμμα της UrbanAct «Χρώμα στα Νοσοκομεία» το οποίο πραγματοποιείται σε χώρους Νοσοκομείων και Κέντρα Υγείας ανά την Ελλάδα.

Η σύμπραξη αυτή στόχο έχει να δώσει χρώμα και ομορφιά στο περιβάλλον περίθαλψης των μικρών ασθενών,ενώ παράλληλα προάγει την ευαισθητοποίηση του κοινού πάνω στα Νεανικά Ρευματικά Νοσήματα.

Η δράση πραγματοποιείται με την αρωγή και στήριξη του υπουργείου Υγείας και την φιλοξενία και συνεργασία της διοίκησης του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

Δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νεανικών Ρευματικών Νοσημάτων

Το 2019 για πρώτη φορά κρίνοντας την αναγκαιότητα που υπάρχει για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γύρω από τα Νεανικά Ρευματικά Νοσήματα θεσπίστηκε από την Ευρωπαϊκή Παιδορευματολογική Εταιρεία (PReS) και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για Παιδιά με Αρθρίτιδα (ENCA) ότι η 18η Μαρτίου θα είναι πλέον αναγνωρισμένη ως η Παγκόσμια Ημέρα Νεανικών Ρευματικών Νοσημάτων και θα πλαισιώνεται με διάφορες δράσεις από τους συλλόγους ανά τον κόσμο. Η πρωτοβουλία για τη φετινή δράση του συλλόγου αναφορικά με την Παγκόσμια Ημέρα Νεανικών Ρευματικών Νοσημάτων προέκυψε λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις δυσκολίες που αναβλύζουν λόγω της πανδημίας από τον κορονοϊό SARS COV 2 για δεύτερη χρονιά. Θα φιλοξενηθεί από το Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όπου βρίσκεται και το μοναδικό για την Ελλάδα Παιδιατρικό Ανοσολογικό Ρευματολογικό Κέντρο Αναφοράς.

Τα ρευματικά νοσήματα θεωρούνται, από πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού, νοσήματα των ενηλίκων και ιδίως της τρίτης ηλικίας. Αυτό που πολλοί όμως αγνοούν είναι ότι και τα παιδιά σε κάποια στιγμή της ζωής τους, ακόμη και μόλις συμπληρώσουν τους δώδεκα πρώτους μήνες της ζωής τους μπορεί να προσβληθούν από κάποια ρευματοπάθεια της παιδικής και εφηβικής ηλικίας που κάποιες φορές μπορεί να έχει σοβαρότερη εκδήλωση από την αυτή που συναντούμε σε ενήλικους ασθενείς.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.