ΙΣΑ: Νέα έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν το ΕΣΥ

Νέα έκκληση στα μέλη του να ανταποκριθούν να συνδράμουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας που δίνει μάχη ενάντια στην πανδημία, απευθύνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

Το προσωπικό του ΙΣΑ, τις τελευταίες ημέρες έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τους ιδιώτες γιατρούς μέλη του και τους ενημερώνει για την πρόταση του υπουργείου Υγείας και την αναγκαιότητα να συμμετάσχουν στην ενίσχυση των συναδέλφων τους που δίνουν μάχη στα δημόσια νοσοκομεία. Έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή 30 Παθολόγοι, Γενικοί γιατροί και Πνευμονολόγοι, ωστόσο δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες την εξαιρετικά κρίσιμη αυτή περίοδο και κρίνεται αναγκαία η συνδρομή και των ιδιωτών Αναισθησιολόγων.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Στην έκτακτη αυτή ανάγκη καλούμε τους συναδέλφους ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν στον Εθνικό σκοπό και να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Υπουργείου Υγείας να ενισχύσουν τους γιατρούς του δημόσιου συστήματος υγείας που έχουν υπερβεί τις δυνάμεις τους, δίνοντας τη μάχη ενάντια στο φονικό ιό. Αυτή την ώρα το Εθνικό Σύστημα Υγείας πιέζεται ασφυκτικά και έχει την ανάγκη μας. Όλοι μαζί ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε τη μεγάλη αυτή υγειονομική κρίση και θα σώσουμε ανθρώπινες ζωές».

Η σχετική πλατφόρμα του ΙΣΑ για τις δηλώσεις συμμετοχής έχει προσαρμοστεί για να έχει τη δυνατότητα να δεχθεί αιτήματα γιατρών και από άλλα μέρη της χώρας.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.