Έντονη αντίδραση ΙΣΑ, για την αιφνίδια διακοπή συμβάσεων γιατρών του ΕΣΥ

Την έντονη αντίδραση του εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), για την απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, σύμφωνα με την οποία γίνεται αιφνίδια διακοπή των συμβάσεων των υπηρετούντων ιατρών στο ΕΣΥ, μετά τη συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας τους.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ΙΣΑ, η θητεία τους σύμφωνα με τη σύμβασή τους έληγε στο τέλος του έτους καθώς το σύστημα υγείας είχε ανάγκη τις υπηρεσίες τους. Η διακοπή της σύμβασής τους έγινε αιφνιδιαστικά, με 24ωρη προειδοποίηση και μάλιστα χωρίς να έχει ληφθεί μέριμνα για την αναπλήρωσή τους.

Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση, ο ΙΣΑ έχει επανειλημμένως ζητήσει την άμεση πρόσληψη νέων ιατρών και την σωστή εκπαίδευσή τους προκειμένου να είναι εφικτή, η αποχώρηση των παλαιότερων χωρίς να δημιουργηθούν κενά στο σύστημα υγείας. Η ανακοίνωση καταλήγει με το αίτημα να γίνουν «εδώ και τώρα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να στελεχώσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του ΙΣΑ

“Αναμένουμε από την αρμόδια αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα, να αναστείλει εδώ και τώρα κάθε απόλυση εργαζομένων στο ΕΣΥ και να προκηρύξει άμεσα νέες μόνιμες θέσεις ιατρικού προσωπικού, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα”, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο ΙΣΑ τονίζει ότι οι πολίτες αξίζουν να βρουν το γιατρό τους όταν τον έχουν ανάγκη και αυτό δεν μπορεί να συμβεί εάν δεν στελεχωθεί το δημόσιο σύστημα Υγείας. Η στελέχωση του δημόσιου συστήματος Υγείας αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα, για να διασφαλιστούν ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας, για όλους τους πολίτες.

“Δεν αποδεχόμαστε καμία απόλυση στο ΕΣΥ. Ζητούμε εδώ και τώρα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, στο δημόσιο σύστημα Υγείας”, τονίζει το προεδρείο του ΙΣΑ.

Διαβάστε επίσης 

ΙΣΑ: Δυναμικό παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατάργηση του clawback, έξω από το Υπουργείο Υγείας

Πλεύρης για προσωπικό γιατρό και ανασφάλιστους: ΣΥΡΙΖΑ κατά ΣΥΡΙΖΑ

Έρχεται “μπαράζ” ιώσεων στα παιδιά – Τι λέει η καθηγήτρια Μ. Τσολιά, τι ανησυχεί, ο κίνδυνος νοσηλείας

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.