ΙΣΑ: Προσφυγή στο ΣτΕ για την κατάργηση του clawback

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για την κατάργηση του clawback, των εργαστηριακών, κλινικοεργαστηριακών ιατρών και πολυιατρείων, πρόκειται να προσφύγει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

«Είναι σαφές ότι το clawback είναι ένα δυσβάσταχτο μέτρο που έχει εδώ και χρόνια επιβληθεί και οδηγεί στην οικονομική εξαθλίωση τους γιατρούς και απειλεί με λουκέτο τα ιατρεία της γειτονιάς», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή, ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης.

Ο ίδιος σημειώνει ό,τι «σε ένα σύγχρονο και βιώσιμο σύστημα ΠΦΥ, ο ρόλος των ιατρείων της γειτονιάς είναι καθοριστικός και η πολιτεία οφείλει να διαθέσει τα απαραίτητα κονδύλια για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητά τους. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες για να καταργηθεί το άδικο αυτό μέτρο».

Ωρα για αναβάθμιση του συστήματος Υγείας

Στο μεταξύ, στα  εγκαίνια των περιπτέρων του Υπουργείου Υγείας και του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, στην 86η ΔΕΘ, ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης. «H Αυτοδιοίκηση θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του συστήματος Υγείας, με ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση της πρόληψης και του προσυμπτωματικού ελέγχου», είπε χαρακτηριστικά.

Στην αναπτυξιακή προοπτική της υγείας με την αξιοποίηση του υψηλά εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού της χώρας αλλά και στην ανάγκη αναβάθμισης του πρωτοβάθμιου συστήματος υγείας με «όπλο» και την εμπειρία από την πανδημία αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο εκδηλώσεων στα περίπτερα του Υπουργείου Υγείας και του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης 

ΙΣΑ: Ζητά από τις ιδιωτικές κλινικές να εφαρμοστεί η κείμενη νομοθεσία για εργασιακές σχέσεις και αμοιβές γιατρών

Καθ. Σαρηγιάννης: Η απολύμανση του αέρα διώχνει την COVID-19 – Οι προτάσεις του για τα σχολεία

Επικαιροποιημένα εμβόλια: Ποιο να επιλέξετε ανάλογα με τον μήνα που νοσήσατε

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.