Ιός Δυτικού Νείλου: 123 κρούσματα και 11 θάνατοι στην Ελλάδα

Ακόμα 37 κρούσματα με ιό του Δυτικού Νείλου κατέγραψε την τελευταία εβδομάδα, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, από την αρχή της περιόδου 2022, μέχρι τις 23/08/2022 (ώρα 13.00), έχουν διαγνωστεί 123 εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα. Από αυτά, 74 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και 49 είχαν ήπιες εκδηλώσεις (π.χ. εμπύρετο νόσημα)/ δεν είχε εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.

Ιός Δυτικού Νείλου: 123 κρούσματα και 11 θάνατοι στην Ελλάδα

Έχουν καταγραφεί έντεκα (11) θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό Δυτικού Νείλου, ηλικίας άνω των 77 ετών (διάμεση ηλικία θανόντων= 85 έτη.

Έχουν καταγραφεί κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου σε οικισμούς στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης και στις Περιφερειακές Ενότητες Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Χαλκιδικής, Σερρών, Τρικάλων και Λάρισας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα οροεπιδημιολογικής μελέτης που είχε διεξαχθεί το 2010, σε κάθε ένα κρούσμα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου με προσβολή του ΚΝΣ αντιστοιχούν περίπου 140 μολυνθέντες από τον ιό (με ήπια συμπτωματολογία ή ασυμπτωματικοί).

Η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου, η έγκαιρη εφαρμογή κατάλληλων ολοκληρωμένων προγραμμάτων καταπολέμησης κουνουπιών και η λήψη μέτρων ατομικής προστασίας από τα κουνούπια αποτελούν τα πλέον ενδεδειγμένα μέτρα για τον έλεγχο της νόσου, τονίζει ο ΕΟΔΥ.

Διαβάστε επίσης 

Κορονοϊός: 50.579 κρούσματα, 117 διασωληνωμένοι και 202 θάνατοι την εβδομάδα 22-28 Αυγούστου

Λύματα: Υποχώρηση του ιικού φορτίου στη χώρα – Απόλυτη κυριαρχία της Όμικρον 5

Γ. Κωτσιόπουλος: Τέλος το μοντέλο των κλινικών COVID για ασθενείς με κορωνοϊό σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.