Πάτρα : Απολύθηκε νοσηλεύτρια για τον θάνατο του 49χρονου, έξω από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»

Στην απόλυση μιας νοσηλεύτριας, προχώρησε η διοίκηση του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα, στη σκιά του θανάτου του 49χρονου την περασμένη εβδομάδα.

Ο άτυχος άνδρας, πέθανε αβοήθητος την ώρα που πήγαινε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου. Είχε πάει στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», με συμπτώματα που παρέπεμπαν σε έμφραγμα, ωστόσο τον άφησαν να φύγει χωρίς να τον δει γιατρός και τελικά κατέληξε λίγα μέτρα μακριά από το νοσοκομείο, αφού τον παρέπεμψαν σε εφημερεύον.

Πάτρα: Απολύθηκε νοσηλεύτρια για τον θάνατο του 49χρονου, έξω από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», η διοίκηση αποφάσισε να διακόψει τη σύμβαση με τη νοσηλεύτρια, η οποία έχει κληθεί ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας με το ερώτημα της δυνητικής αργίας.

Η ειδικευμένη νοσηλεύτρια, έχει κληθεί ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας με το ερώτημα της δυνητικής αργίας.

«Θα εφαρμόσουμε όλα όσα προβλέπει ο νόμος. Δεν θα κάνουμε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Αν η ειδικευόμενη νοσηλεύτρια δικαιωθεί από το Πειθαρχικό Συμβούλιο θα ενεργοποιηθεί η σύμβασή της. Δεν κάνουμε τίποτα που δεν προβλέπει η νομοθεσία» επισήμανε μιλώντας στην τοπική εφημερίδα ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης.

Σε εξέλιξη η ΕΔΕ στην Πάτρα

Την ίδια ώρα, εν αναμονή του πορίσματος της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης έχει ξεκινήσει και η προανακριτική διαδικασία μετά την κατεπείγουσα εντολή που έδωσε η Εισαγγελέας Πατρών για τη διερεύνηση και τυχόν ποινικών ευθυνών για τον θάνατο του Θόδωρου Νεμουτιάνου.

Να σημειωθεί ότι, η εισαγγελία Πάτρας ζήτησε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για το θάνατο του 49χρονου, ενώ έχει ήδη παραιτηθεί ο διοικητής του νοσοκομείου, Ηλίας Θεοδωρόπουλος. Την παραίτηση του είχε ζητήσει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ενώ χρέη διοικητή εκτελεί πλέον ο αναπληρωτής διοικητής.

Στο κάδρο των ευθυνών, έχουν μπει δυο νοσηλεύτριες που είχαν υπηρεσία και υποδέχθηκαν τον ασθενή καθώς και διοικητικά στελέχη του νοσοκομείου για πλημμελή συμπεριφορά αναφορικά με την κατάρτιση και την τήρηση του πρωτοκόλλου που εφαρμόζεται σε επείγοντα περιστατικά ανεξαρτήτως από εφημερία.

Διαβάστε επίσης 

Πλεύρης για θάνατο 49χρονου στην Πάτρα : Δεν υπάρχουν κλειστά νοσοκομεία στη χώρα

Τρία βήματα για τη σωστή φροντίδα του στήθους

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.