Πάτρα : Στο Πειθαρχικό δύο νοσηλεύτριες για τον θάνατο του 49χρονου έξω από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»

Πειθαρχικό αναμένεται να περάσουν σήμερα οι δύο νοσηλεύτριες στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», για τον θάνατο του 49χρονου, έξω από το νοσηλευτικό ίδρυμα. Το νοσοκομείο δεν εφημέρευε και η νοσηλεύτρια που τον είδε τον παρέπεμψε σε άλλη, η οποία δεν κάλεσε γιατρό να έρθει να τον εξετάσει και του είπε να πάει καλύτερα στο νοσοκομείο του Ρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε άλλα πέντε άτομα θα αποδοθούν ευθύνες για τον θάνατο του 49χρονου.

Να σημειωθεί ό,τι μετά από την αξιολόγηση του πορίσματος της κατεπείγουσας έρευνας ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης διέταξε κατεπείγουσα ΕΔΕ. Παράλληλα ζήτησε και την ενεργοποίηση των διατάξεων της θέσης σε αργία για όσους ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού.

Ο θάνατος 49χρονου που πήγε με συμπτώματα που παρέπεμπαν σε έμφραγμα στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα αλλά τον έδιωξαν χωρίς να τον δει γιατρός έχει προκαλέσει οργή και ερωτήματα. Όπως προκύπτει, εκείνη την ώρα εφημέρευαν περισσότεροι από 70 γιατροί, ενώ η νοσοκόμα που μίλησε με τον άτυχο 49χρονο δεν κάλεσε κανέναν για να τον εξετάσει, αρκέστηκε στο να τον διώξει επειδή το «Άγιος Ανδρέας» δεν εφημέρευε.

Πρόεδρος εργαζομένων: Υπήρχαν 20 γιατροί, όχι 70

Στο MEGA μίλησε ο Μιχάλης Στελλάτος, πρόεδρος εργαζομένων του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας». Ο κος Στελλάτος, υποστήριξε πως το κλίμα στο νοσοκομείο είναι βαρύ και ανέφερε ότι πριν από αυτό το περιστατικό, στην ίδια βάρδια προσήλθε άτομο με πόνο στο στήθος στην ίδια νοσηλεύτρια, κλήθηκε γιατρός και έγιναν οι απαραίτητες κινήσεις.

«Είναι αδιανόητο το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών τη στιγμή που είναι στελεχωμένο με βάρδια, με νοσηλευτικό προσωπικό, να μην υπάρχει γιατρός που να εφημερεύει στα επείγοντα. Πρέπει να υπάρχει γιατρός στα ΤΕΠ», είπε και όταν ρωτήθηκε γιατί δεν υπήρχε γιατρός, είπε πως πρόκειται για μία δυσλειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας λόγω της υποστελέχωσης των νοσοκομείων.

Διαβάστε επίσης 

Παραιτήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα μετά το περιστατικό με τον 49χρονο

Πάτρα: Τραγωδία με 49χρονο που πέθανε αβοήθητος έξω από νοσοκομείο – Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε ο Θ. Πλεύρης

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.