Θεσσαλονίκη: Νέες μέθοδοι αντιμετώπισης της COVID-19 και οι τελευταίες εξελίξεις στα εμβόλια κατά του καρκίνου στο NANOTEXNOLOGY 2022

Νέες μέθοδοι αντιμετώπισης της COVID-19, οι τελευταίες εξελίξεις στα εμβόλια κατά του καρκίνου, βιοκατασκευές και βιοεκτυπώσεις στην αναγεννητική ιατρική, νευροηλεκτρονικά υβριδικά συστήματα, αλλά και οι πιο πρόσφατες εξελίξεις στην τεχνολογία των οργανικών ηλεκτρονικών και των προηγμένων υλικών, θα παρουσιαστούν στη διάρκεια του NANOTEXNOLOGY 2022 που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

Tελευταίες εξελίξεις από τον χώρο της νανοϊατρικής & των οργανικών ηλεκτρονικών

Στο πλαίσιο του NANOTEXNOLOGY 2022 ο καθηγητής Andreas Offenhaeusser από το Ερευνητικό Κέντρο Juelich (Γερμανία), θα μιλήσει την Τρίτη 5 Ιουλίου (11:00-11:30) για τη «Μηχανική της νευροηλεκτρονικής διεπαφής με εργαλεία νανοκλίμακας» .Σύμφωνα με τον A.Offenhaeusser, o τρόπος με τον οποίο το δίκτυο διασυνδεδεμένων νευρώνων επεξεργάζεται τις πληροφορίες στον ανθρώπινο εγκέφαλο, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επιστημονικές προκλήσεις σήμερα. Τα νευροηλεκτρονικά υβριδικά συστήματα βρίσκονται στο επίκεντρο της έρευνας και της ανάπτυξης σε αυτόν τον τομέα. Η βέλτιστη προσέγγιση για τη μελέτη της ηλεκτροφυσιολογικής δραστηριότητας των νευρώνων in vitro και in vivo εστιάζει σε μικροδομημένα ηλεκτρόδια, τα οποία μπορούν να ενσωματωθούν ειδικές συσκευές.

Οι ομιλητές

Την ίδια ημέρα (17:30-18:00) ο καθηγητής Weishan Huang, υπεύθυνος του Εργαστηρίου Ανοσοπαθολογίας του Louisiana State University, θα μιλήσει για νέα διαγνωστικά και θεραπευτικά σχήματα του SARS-CoV-2. Επίσης στο πλαίσιο του συνεδρίου ο καθηγητής Αναγεννητικής Ιατρικής με εξειδίκευση στις Βιοκατασκευές στο Ινστιτούτο Merlin του Πανεπιστημίου του Μάαστριχτ, Lorenzo Moroni θα μιλήσει για τις «Βιοκατασκευές στην αναγεννητική ιατρική: από τα υφασμάτινα ικριώματα έως τη βιοεκτύπωση».
Στη διάρκεια της κεντρικής εκδήλωσης (Τρίτη 5 Ιουλίου 19:00-19:30) ο καθηγητής Paul Blom εκτελεστικός Διευθυντής στο Ινστιτούτο Max Plank για την Έρευνα των Πολυμερών (Γερμανία), θα αναφερθεί στις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία των OLED ενώ η καθηγήτρια της Βασιλικής Εταιρείας στο τμήμα Φυσικής του Imperial College, Jenny Nelson, θα μιλήσει για τα «προηγμένα μοριακά υλικά για μετατροπή ηλιακής ενέργειας με απόδοση που αγγίζει το 20%».
Οι τελευταίες εξελίξεις στην ανάπτυξη των εμβολίων κατά του καρκίνου θα αποτελέσουν αντικείμενο της διάλεξης του καθηγητή Κωνσταντίνου Κούσουλα που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουλίου.

Διαβάστε επίσης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.