Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης: Ακυρώθηκε μεταμόσχευση λόγω απουσίας αναισθησιολόγου

Ένα πολύ δυσάρεστο συμβάν καταγγέλεται από τον πρόεδρο των Νεφροπαθών Ελλάδας. Σύμφωνα με τον ίδιο, ασθενής ειδοποιήθηκε ότι θα του γίνει μεταμόσχευση ήπατος, αλλά η επέμβαση ακυρώθηκε γιατί στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης επειδή οι αναισθησιολόγοι δεν δουλεύουν Σαββατοκύριακο.

Στη λίστα αναμονής

Νεαρός άνδρας από τη βόρεια Ελλάδα που βρισκόταν στη λίστα αναμονής για μόσχευμα ήπατος, ενώ ειδοποιήθηκε ότι βρέθηκε συμβατός δότης, στη συνέχεια ενημερώθηκε ότι η μεταμόσχευση δεν μπορεί να γίνει λόγω απουσίας αναισθησιολόγου!

Το πρωτόγνωρο αυτό περιστατικό συνέβη στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο πρόεδρος των Νεφροπαθών Ελλάδας και μέλος του ΔΣ του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), Γρηγόρης Λεοντόπουλος, «ακυρώθηκε μεταμόσχευση ήπατος στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης επειδή οι αναισθησιολόγοι δεν δουλεύουν Σαββατοκύριακο. Ο άτυχος ασθενής που θα έπαιρνε το μόσχευμα ποιος ξέρει αν θα έχει ξανά την ευκαιρία να παρατείνει τη ζωή του; Αλήθεια το Υπ. Υγείας κοιμάται ήσυχο;».

Διαβάστε επίσης

Αυτή είναι η πιο απλή και διασκεδαστική άσκηση για να γυμνάσεις τα πόδια σου

Σύνδρομο long COVID: Χρήσιμες διατροφικές συμβουλές για γρήγορη μυϊκή αποκατάσταση

Ευλογιά των πιθήκων : Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην Ευρώπη

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.