ΕΟΔΥ : Δύο χρόνια συμπλήρωσαν οι Κινητές Ομάδες Υγείας

Δύο χρόνια συμπλήρωσαν οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, που διενεργούν καθημερινά δωρεάν τεστ για τον κορονοϊό.

Με αφορμή τη συμπλήρωση των δύο ετών λειτουργίας των ΚΟΜΥ πραγματοποιήθηκε εκδήλωση το μεσημέρι της Πέμπτης  (30/06) στο Μουσείο της Ακρόπολης, στον χώρο του Αμφιθεάτρου. Στην εκδήλωση έγινε παρουσίαση του έργου και των δράσεων των ΚΟΜΥ, καθώς και του ρόλου που θα αναλάβουν στη νέα φάση της πανδημίας από τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ κ. Θεοκλή Ζαούτη και τον Προϊστάμενο της Δ/νσης Ετοιμότητας και Απόκρισης κ. Σπύρο Σαπουνά.

«Οι Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ έχουν αναπτυχθεί σε επιλεγμένα σημεία της ελληνικής επικράτειας και συλλέγουν δείγματα για την ανίχνευση του κορονοϊού. Οι πολίτες από την πρώτη στιγμή υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό και αγκάλιασαν την πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ σε όλα τα σημεία όπου εμφανίστηκαν οι Κινητές Ομάδες. Ο ΕΟΔΥ είναι και παραμένουν πάντα δίπλα στον πολίτη.

Οι ΚΟΜΥ είναι πλέον απαραίτητες για να τις αξιοποιήσουμε σε πρόσθετες παρεμβάσεις Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το Υπουργείο και την αρμόδια Γενική Γραμματεία» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Την διετή προσπάθεια των ανθρώπων των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ, καθώς και τη δράση των ΚΟΜΥ χαιρέτισαν ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κα Μίνα Γκάγκα, η Υφυπουργός Υγείας κα Ζωή Ράπτη, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας κ. Νίκος Δέδες. Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος κα Αλεξάνδρα Καϋμένου.

Ο πρόεδρος κ. Θεοκλής Ζαούτης έλαβε τα 3 Silver και 2 Gold, βραβεία από τον Πρόεδρο της εταιρίας MEDISYS, που υλοποίησε το πληροφοριακό σύστημα των δράσεων των ΚΟΜΥ.

Διαβάστε επίσης 

Θεοδωρίδου: Σύσταση για 4η δόση στους άνω των 70 και στους άνω των 60 ετών με υποκείμενα νοσήματα

ΕΟΦ: Ανακαλεί γνωστό χάπι για το έλκος και την παλινδρόμηση

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.