Παγκόσμια Ημέρα εθελοντή αιμοδότη: Aιμοδοσία στο Προεδρικό Μέγαρο

O κήπος του Προεδρικού Μεγάρου, ανοίγει για δεύτερη συνεχή χρονιά τις πύλες του για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη 2022, φιλοξενώντας μια συμβολική δράση εθελοντικής αιμοδοσίας παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) σε ανακοίνωσή του τονίζει πως: «θέλοντας να ευχαριστήσει όλους τους ανώνυμους εθελοντές αιμοδότες, που στηρίζουν διαχρονικά το Εθνικό Σύστημα Αιμοδοσίας και έχοντας ως κεντρικό μήνυμα, “Η προσφορά αίματος είναι μια πράξη αλληλεγγύης”, διοργανώνει μία ιδιαίτερη αιμοδοσία, με υψηλό συμβολισμό, στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου, την Τρίτη 14 Ιουνίου (09.00-17.00), υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας».

Επίσης, το ΕΚΕΑ,  ευχαριστεί θερμά τους εθελοντές αιμοδότες, για την ενθουσιώδη ανταπόκρισή τους, που είχε ως αποτέλεσμα να εξαντληθούν μέσα σε λίγες ώρες όλα τα διαθέσιμα ραντεβού.

Οι εθελοντές αιμοδότες που έχουν λάβει μέρος στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών μπορούν να αιμοδοτήσουν εφόσον αισθάνονται καλά, ενώ στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν τυχόν αντιδράσεις, μπορούν να προσφέρουν αίμα 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων.

Για ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2132146716 και 2132146726 (8/6 έως 10/6 και ώρες 09.00-15.00).

Για να δώσει κάποιος αίμα χρειάζεται:

-Να είναι 18-65 ετών

-Να έχει πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία

-Να έχει κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες

-Να αναφέρει τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνει στο γιατρό της αιμοδοσίας

-Εάν έχει κάνει τατουάζ, να έχουν παρέλθει 4 μήνες.

Διαβάστε επίσης 

Ηλίας Μόσιαλος για πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα: Ελάχιστος ο κίνδυνος για τον γενικό πληθυσμό

Ηλίας Μόσιαλος για πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα: Ελάχιστος ο κίνδυνος για τον γενικό πληθυσμό

Σημάδι Πάρκινσον οι εφιάλτες, αναφέρει νέα βρετανική μελέτη

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.