Σκόνη και ατμοσφαιρική ρύπανση στην Αττική – Οδηγίες από το υπ. Υγείας

Σύσταση περιορισμού της έντονης σωματικής άσκησης απευθύνει το υπουργείο Υγείας στα άτομα με πνευμονολογικά ή καρδιολογικά προβλήματα, επειδή η σκόνη και η ατμοσφαιρική ρύπανση θα κυμανθούν σε μέτρια επίπεδα στο λεκανοπέδιο Αττικής έως το Σάββατο 28 Μαΐου.

Όσοι έχουν αναπνευστικό ή καρδιολογικό πρόβλημα θα πρέπει να περιορίσουν την έντονη σωματικη άσκηση, ιδιαίτερα αν γίνεται σε εξωτερικούς χώρους, σημειώνει το υπουργείο Υγείας.

Σκόνη και ατμοσφαιρική ρύπανση

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, «σε συνέχεια της σημερινής ενημέρωσής μας (27/05/2022) από το δίκτυο μετρήσεων του ΥΠΕΝ, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις της ΕΜΥ και τις μέχρι τώρα καταγεγραμμένες συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ10) στο δίκτυο των σταθμών μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης του λεκανοπεδίου Αθηνών που λειτουργεί το ΥΠΕΝ, εκτιμάται ότι, οι μέσες ημερήσιες συγκεντρώσεις ΑΣ10 για σήμερα Παρασκευή 26/ Μαΐου και το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Μαΐου 2022 θα κυμανθούν σε μέτρια επίπεδα (51-75 μg/m3) κυρίως λόγω μεταφοράς σκόνης από τη Σαχάρα.

Για το λόγο αυτό το Υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει ότι όταν υπάρχουν 24ωρες συγκεντρώσεις Α.Σ.10 : 51-75 (μg/m3 ), “ενήλικες με αναπνευστικό πρόβλημα, ενήλικες καρδιοπαθείς και παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική άσκηση, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους”».

Διαβάστε επίσης

Κορωνοϊός: 14 θάνατοι, 133 διασωληνωμένοι, 3.727 νέα κρούσματα και 419 επαναλοιμώξεις

Ο “εμφύλιος” στον ΕΟΦ, η αγωνία του Θάνου και η αδιαφορία του Κυριάκου

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.