Ύποπτο κρούσμα οξείας ηπατίτιδας στη Λάρισα – Τι είπε ο διοικητής της ΥΠΕ Θεσσαλίας

Σε συναγερμό βρίσκεται το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας μετά την εισαγωγή στο νοσοκομείο μίας 16χρονης κοπέλας με συμπτώματα ηπατίτιδας και ήδη θεωρείται ως ύποπτο κρούσμα οξείας ηπατίτιδας.

Τα συμπτώματα της κοπέλας, πυρετός και εξανθήματα, εμφανίστηκαν τη Μεγάλη Τετάρτη και αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, σύμφωνα με το onlarissa.gr.

Ύποπτο κρούσμα

Από τις έως τώρα πληροφορίες, οι γιατροί διέγνωσαν ηπατίτιδα, αλλά όχι κάποια από τις γνωστές μορφές της, οπότε ενήργησαν σαν να πρόκειται για ύποπτο κρούσμα οξείας ηπατίτιδας άγνωσης αιτιολογίας.

Ήδη έχει αποσταλεί αίμα για έλεγχο προκειμένου να εντοπιστεί αν πρόκειται για αδενοϊό, στην Ιατρική Σχολή της Θεσσαλονίκης, ενώ το περιστατικό έχει δηλωθεί και στον ΕΟΔΥ.

Σε ότι αφορά την κλινική της εικόνα είναι καλή.

Ιατρικές πηγές ανέφεραν στο onlarissa.gr, πως η 16χρονη αντιμετωπίζεται ως «ύποπτο περιστατικό», καθώς πληροί μέρος των συμπτωμάτων που έχουν σημάνει συναγερμό στην παγκόσμια ιατρική κοινότητα, έχοντας νοσήσει από COVID-19 τον περασμένο Ιανουάριο, ενώ είναι εμβολιασμένη έναντι του κορωνοϊού. Ωστόσο, οι δείκτες του ήπατος δεν είναι «ποσοτικά επαρκείς» ώστε να μπορεί να εξαχθεί άμεσα συμπέρασμα.

Ωστόσο, πηγές του ΕΟΔΥ, αναφέρουν ότι υπάρχουν κι άλλα περιστατικά με ηπατίτιδα υπό διερεύνηση στη χώρα, ωστόσο κανένα από αυτά δεν θεωρείται ακόμη ύποπτο κρούσμα οξείας ηπατίτιδας. Κανένα από τα λίγα περιστατικά που ελέγχονται δεν παρουσιάζει τα συμπτώματα εκείνα για να θεωρηθεί ύποπτο. Σε κάθε περίπτωση αναφέρουν οι ίδιες πηγές, γίνεται ενδελεχής έλεγχος και εξειδικευμένες εξετάσεις, για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο οξείας ηπατίτιδας.

Πάντως ο διοικητής της ΥΠΕ Θεσσαλίας Φ. Σερέτης μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας δήλωσε πως “δεν πρόκειται για κρούσμα οξείας ηπατίτιδας, ανάλογο με αυτά που παρουσιάστηκαν στη Μ. Βρετανία”.

 

Διαβάστε επίσης

Θ. Ζαούτης στο HS για ηπατίτιδα σε παιδιά: Ελέγχονται περιστατικά από τον περασμένο Ιανουάριο

Να γιατί πρέπει να χάσετε αμέσως τα κιλά του Πάσχα

Απώλεια βάρους: Περιορισμός θερμίδων με ή χωρίς διαλειμματική νηστεία

5 ποτά που σας κάνουν να αισθάνεστε κουρασμένοι

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.