Γκάγκα: Δεν έχουμε ύποπτο κρούσμα οξείας ηπατίτιδας στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα δεν έχουμε παιδιά με ύποπτα συμπτώματα ηπατίτιδας, σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Όπως εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, στην Αγγλία εντοπίστηκαν πάνω από 100 περιστατικά και από τις εξετάσεις προέκυψε ότι δεν είναι κάποιος από τους γνωστούς ιούς.

Πρόκειται για κάποιον αδενοϊό που προσβάλλει κυρίως μικρά παιδάκια αλλά δεν νοσούν όλα το ίδιο. Επίσης, δεν συνδέεται με τον κορoνοϊό, επιβεβαίωσε η κα Γκάγκα.

Τόνισε, ότι στη χώρα μας αυτή τη στιγμή δεν είναι κανένα παιδί άρρωστο και πως αν εντοπιστεί, αντιμετωπίζεται με συγκεκριμένη διατροφή και τις περισσότερες φορές τα παιδιά γίνονται καλά.

Έχουν καταγραφεί 190 περιπτώσεις οξείας ηπατίτιδας

Σε όλο τον κόσμο έχουν τώρα καταγραφεί περίπου 190 περιστατικά σοβαρής ηπατίτιδας σε παιδιά, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πρόληψη και τον Έλεγχο Νόσων (ECDC).

Η έξαρση αναφέρθηκε αρχικά στο Ηνωμένο Βασίλειο νωρίτερα αυτό τον μήνα και έχει ταυτοποιηθεί σε τουλάχιστον 12 χώρες σε όλο τον κόσμο. Αυτή περιλαμβάνει περίπου 40 περιστατικά ηπατίτιδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση/Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής του ECDC Αντρέα Αμόν σε δημοσιογράφους σε διαδικτυακή ενημέρωση.

Το ECDC ερευνά τα περιστατικά αυτά παράλληλα με τις εθνικές αρχές και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Από την 1η Ιανουαρίου 2022 έχουν καταγραφεί 114 περιπτώσεις οξείας ηπατίτιδας αδιευκρίνιστης αιτιολογίας, που εντοπίστηκαν σε παιδιά ηλικίας κάτω των 16 ετών στη Βρετανία.

Διαβάστε επίσης 

Π. Λάγιου για την ηπατίτιδα σε παιδιά: Η σχέση με την COVID-19, τι να προσέχουν οι γονείς

Ηλίας Μόσιαλος: Τα πιθανά αίτια για την οξεία ηπατίτιδα σε παιδιά

Μαγιορκίνης: Ο ιός που προκαλεί την οξεία ηπατίτιδα κατά 99% βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.