Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Κάλεσμα για ενίσχυση των πληγέντων της Ουκρανίας

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, αναγνωρίζοντας την τεράστια ανθρωπιστική κρίση που έχει
προκαλέσει το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία και τους εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους της που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, απευθύνει κάλεσμα στον κόσμο για συγκέντρωση χρημάτων και τροφίμων.

Το ποσό που θα συγκεντρωθεί, θα ενισχύσει τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλει ο Ουκρανικός Ερυθρός Σταυρός για να συνδράμει τους πληγέντες σε όλη την χώρα.

Συγκεκριμένα, ο Ε.Ε.Σ., απευθύνει έκκληση σε όσους επιθυμούν να συνεισφέρουν οικονομικά, να καταθέτουν τις δωρεές τους στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό:

Τράπεζα: EUROBANK
Δικαιούχος: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός
Αρ. Λογ/σμού: 0026.0240.30.0201205013
IBAN: GR2602602400000300201205013
Ενδειξη: «Ουκρανία»

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 210 36 09 825 και 210 36 11 425

Παράλληλα, ο Ε.Ε.Σ. συγκεντρώνει τρόφιμα ( γάλα εβαπορέ, σκόνη γάλακτος για παιδιά,
κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά, παξιμάδια, αλεύρι, ζυμαρικά κ.α.) για να προσφερθούν στους πληγέντες. Σημείο Συγκέντρωσης: Κεντρικά Γραφεία Ε.Ε.Σ. Λυκαβηττού 1, Κολωνάκι, Κεντρική Αποθήκη Ε.Ε.Σ. Αστρους 111 113, Κολωνός ( Δευτέρα έως Παρασκευή, 7:30-14:30, Τηλ: 210 5147300).

Έλληνες γιατροί και υγειονομικό υλικό στην Ουκρανία

Στο μεταξύ, ανθρωπιστική βοήθεια, για την στήριξη του πληττόμενου ουκρανικού λαού έχει οργανώσει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

Το προεδρείο του Συλλόγου ζήτησε από όσα μέλη του γνωρίζουν ουκρανικά και ρωσικά να συμβάλλουν στην περίθαλψη των προσφύγων. Όπως ανακοινώθηκε την Κυριακή, 15 γιατροί έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ομάδα του ΙΣΑ.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, ζήτησε να τεθεί σε ετοιμότητα, η Ομάδα Άμεσης Δράσης του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να συμμετέχει στην ανθρωπιστική βοήθεια στις πληττόμενες περιοχές.

Επίσης, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής πρόκειται να αποστείλει 20 κούτες, με  φάρμακα και υγειονομικό υλικό, σύμφωνα με τις οδηγίες του Προξενείου της Ουκρανίας.

Στην αποστολή υγειονομικού υλικού προς την Ουκρανία, προχωρά και το υπουργείο Υγείας.

Διαβάστε επίσης 

Ο πόλεμος “σκότωσε” την επιδημία COVID-19;

Τι ζήτησαν από τον Θάνο Πλεύρη οι πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.