Μπουρλά: “Όχι σε πολλαπλές αναμνηστικές δόσεις – Ένα ετήσιο εμβόλιο είναι προτιμότερο”

Είναι πιθανό το σενάριο 4-5 αναμνηστικών δόσεων το χρόνο ρωτήθηκε ο Αλμπέρ Μπουρλά για να δώσει την ακόλουθη απάντηση: «Αυτό δεν θα είναι ένα καλό σενάριο» είπε «Μια φορά το χρόνο – είναι πιο εύκολο να πείσεις τους ανθρώπους να το κάνουν» ανέφερε.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Αλμπέρ Μπουρλά δήλωσε το Σάββατο ότι ένα ετήσιο εμβόλιο για την COVID-19 θα ήταν προτιμότερο από τις συχνότερες αναμνηστικές δόσεις για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Το εμβόλιο των Pfizer/BioNtech έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό έναντι σοβαρής νόσησης και θανάτου από τη ραγδαίως μεταδιδόμενη παραλλαγή Όμικρον, αλλά λιγότερο αποτελεσματικό στην πρόληψη της μετάδοσης.

Σε συνέντευξή του στο N12 News του Ισραήλ, ο Μπουρλά ρωτήθηκε εάν “βλέπει” πιθανή χρήγηση αναμνηστικών δόσεων κάθε 4-5 μήνες σε τακτική βάση: “Αυτό δεν θα είναι ένα καλό σενάριο. Αυτό που ελπίζω είναι ότι θα έχουμε ένα εμβόλιο που θα πρέπει να κάνει κάποιος μία φορά το χρόνο”, είπε ο Μπούρλα.

Πιο εύκολα πείθεις τους ανθρώπους μία φορά το χρόνο

“Μία φορά το χρόνο – είναι πιο εύκολο να πείσεις τους ανθρώπους να το κάνουν. Είναι πιο εύκολο για τους ανθρώπους να θυμούνται. Έτσι, από την άποψη της δημόσιας υγείας, είναι μια ιδανική κατάσταση. Ψάχνουμε να δούμε αν μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα εμβόλιο που να καλύπτει την Όμικρον και να μην ξεχνά τις άλλες παραλλαγές και αυτό θα μπορούσε να είναι μια λύση”, είπε ο Μπουρλά.

Ο Μπουρλά είπε ότι η Pfizer θα μπορούσε να είναι έτοιμη να υποβάλει αίτηση για έγκριση για ένα επανασχεδιασμένο εμβόλιο για την καταπολέμηση της Όμικρον και να το παράγει μαζικά, μόλις τον Μάρτιο.

Διαβάστε επίσης

Δραματική αύξηση σε αντικαταθλιπτικά, αντιψυχωσικά και κοκαΐνη στην Αττική σύμφωνα με μελέτη του ΕΚΠΑ

Παντρεύτηκε για χάρη του πατέρα της, έμεινε παράλυτη και σήμερα είναι μία γυναίκα σύμβολο

Δείτε το κόλπο που θα σας βοηθήσει να κάνετε σωστά τα push-ups

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.