Η Ελληνίδα καθηγήτρια του Κολούμπια Ελίζα Κονοφάγου εξελέγη μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Ιατρικής των ΗΠΑ

Η Εθνική Ακαδημία Ιατρικής των ΗΠΑ εξέλεξε ως νέο μέλος της μία διακεκριμένη Ελληνίδα επιστήμονα της διασποράς, την Ελίζα Κονοφάγου, καθηγήτρια Βιοϊατρικής Μηχανικής του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης.

Η εκλογή της έγινε, σύμφωνα με το σκεπτικό της Ακαδημίας, για τις καινοτομίες της Ελληνίδας ερευνήτριας στο πεδίο των θεραπευτικών υπερήχων. Ελίζα Κονοφάγου ασχολείται με τις τεχνολογίες ιατρικής απεικόνισης και τις κλινικές εφαρμογές τους στις καρδιαγγειακές και νευροεκφυλιστικές παθήσεις, τον καρκίνο κ.ά.

Η δρ Κονοφάγου σπούδασε Χημεία και Φυσική στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού 6. Έκανε μεταπτυχιακά στο Κολλέγιο Imperial του Λονδίνου. Πήρε το διδακτορικό της στη Βιοϊατρική Μηχανική το 1999 από το Πανεπιστήμιο του Χιούστον στο Τέξας.

Η κ. Κονοφάγου είναι ανάμεσα στα 90 νέα τακτικά μέλη που εξέλεξε φέτος η Ακαδημία. Η εκλογή στην Ακαδημία αποτελεί μία από τις σημαντικότερες διακρίσεις στο πεδίο της Ιατρικής. Τα νέα μέλη εκλέγονται από τα παλαιότερα με βασικό κριτήριο τη συνεισφορά τους στην πρόοδο των βιοϊατρικών επιστημών. Τα μέλη της Ακαδημίας ξεπερνούν πλέον τα 2.200 στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Ελίζα Κονοφάγου, στο παρελθόν, έχει αρκετές τιμητικές διακρίσεις και βραβεία, μεταξύ άλλων από το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Διαβάστε επίσης

Έλληνας επιστήμονας ο πρώτος των πρώτων στην έρευνα για τα εμβόλια mRNA

Σε πρώτο πρόσωπο ο νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.