Πνευμονολόγοι για καπνό πυρκαγιάς: Κλείστε πόρτες και παράθυρα – Προσοχή σε όσους είναι υπό οξυγονοθεραπεία

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή της Βαρυμπόμπης και του καπνού στον Αττικό ουρανό, συστήνει στους πολίτες αν βρίσκονται κοντά στις πληγείσες περιοχές να απομακρυνθούν άμεσα για την προστασία τους ή εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό, να παραμείνουν σε δροσερούς ή εσωτερικούς κλιματιζόμενους χώρους με τα παράθυρα και τις πόρτες κλειστά.

Παράλληλα, κρίνεται σκόπιμο να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις.

Αν μετακινήστε με αυτοκίνητο εντός της συγκεκριμένης περιοχής, παράκληση τα παράθυρα να παραμένουν κλειστά και να τίθεται σε λειτουργία η ανακύκλωση αέρα καμπίνας.

Συνιστούμε στους ασθενείς με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα όπως η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και το βρογχικό άσθμα να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τον γιατρό τους και να λαμβάνουν την αγωγή τους συστηματικά σύμφωνα με τις οδηγίες του.

Συμπτώματα όπως η δυσκολία στην αναπνοή, ο βήχας ή η αποβολή πτυέλων θα πρέπει να αναφέρονται άμεσα στον θεράποντα πνευμονολόγο.

Θερμή παράκληση για αποφυγή αλόγιστης χρήσης ηλεκτρικού ρεύματος έτσι ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα διακοπών σε αναπνευστικούς ασθενείς που απαιτούν συνεχή λήψη οξυγονοθεραπείας.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.