Εκστρατεία προληπτικής ιατρικής σε Νίσυρο και Τήλο από την «Ανοιχτή Αγκαλιά»

Oι εθελοντές Ιατροί και Νοσηλευτές των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής/Ιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά» θα βρεθούν και πάλι κοντά στους κατοίκους των ακριτικών νησιών, για να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, μετά την αναστολή κατά τους προηγούμενους μήνες του ετήσιου προγράμματος εκστρατειών προληπτικής ιατρικής και ενημέρωσης σε παιδιά και ενήλικες ακριτικών περιοχών που εδώ και 28 χρόνια υλοποιείται από την «Ανοιχτή Αγκαλιά» λόγω της πανδημίας.

Ειδικότερα, από τις 10 έως και τις 17 Ιουνίου η ομάδα των περισσότερων από 15 εθελοντών ιατρών διαφορετικών ειδικοτήτων (παιδίατροι, καρδιολόγος, οδοντίατρος, ακτινολόγος, ορθοπεδικός, οφθαλμίατρος, δερματολόγος, παιδοχειρουργός), νοσηλευτικού προσωπικού και «εμψυχωτών», θα μεταβούν μαζί με τον αναγκαίο ιατρικό εξοπλισμό σε Νίσυρο και Τήλο, προκειμένου να παρέχουν πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, διαγνωστικές εξετάσεις, βασικές ιατρικές πράξεις και προληπτική ενημέρωση σε περισσότερα από 200 παιδιά και 100 ενήλικες στα δυο νησιά.

Η περίοδος της πανδημίας αναμενόμενα ανέστειλε για μεγάλο χρονικό διάστημα τις δράσεις  και κατ’ επέκταση την υλοποίηση του προγράμματος Προληπτικής Ιατρικής, ωστόσο με την αρωγή και υποστήριξη των Χορηγών και Υποστηρικτών, δίνεται και πάλι η τη δυνατότητα να ολοκληρωθεί  το πρόγραμμα εκστρατειών, της «Ανοιχτής Αγκαλιάς»

Λίγα λόγια για την Ανοιχτή Αγκαλιά

Η Ανοιχτή Αγκαλιά των «Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής/Iατρικής» είναι μία Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση με έδρα της το Νοσοκομείο Παίδων Α. Κυριακού και ιδρύθηκε το 1994 από μία ομάδα εθελοντριών, με στόχο τη δημιουργία μιας ζεστής αγκαλιάς που θα χωράει όλα τα νοσηλευόμενα παιδιά στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία της χώρας. Η αποδοχή της προσφοράς μας από τα παιδιά και τις οικογένειές τους ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Σήμερα, χάρη στη συνεισφορά των εθελοντών μας και στη στήριξη των Χορηγών, το έργο της Ανοιχτής Αγκαλιάς έχει επεκταθεί σε νέα πεδία δράσης με έμφαση την πρόληψη, την εκπαίδευση και κοινωνική προσφορά.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.