Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου η 6η Ιουνίου

H πρώτη Κυριακή του Ιουνίου είναι αφιερωμένη σε όσους δίνουν τη μάχη ή νίκησαν τον καρκίνο, είναι η Παγκόσμια Ημέρα των Survivors, δηλ. των ανθρώπων που έχουν ζήσει μια εμπειρία καρκίνου.

Η λέξη “cancer survivors” που είναι αμερικανικη και έχει επικρατήσει, σημαίνει “επιζήσαντες από τον καρκίνο”. Αυτή η λέξη αντιπροσωπεύει τα άτομα αυτά που έδωσαν τη μάχη, ξεπέρασαν το εμπόδιο και δημιούργησαν κάτι θετικό από την αρνητική τους εμπειρία.

Την Κυριακή 6 Ιουνίου σε χιλιάδες πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο θα γίνουν εκδηλώσεις από ανθρώπους που δίνουν τη μάχη ή ξεπέρασαν τον καρκίνο, για να τιμήσουν την ζωή και τον αγώνα τους αλλά και για να αποδείξουν ότι ο καρκίνος δεν είναι ταυτισμένος με το τέλος της ζωής.

Την ημέρα αυτή, που είναι ημέρα νίκης θα την γιορτάσουν μαζί με τις οικογένειες, τους φίλους και τους επαγγελματίες υγείας που είναι δίπλα τους κάθε στιγμή.

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία με την Ανοιχτή Γραμμή 215 215 2121, (Δευτέρα-Παρασκευή 9πμ – 9μμ), βρίσκεται δίπλα στον ογκολογικό ασθενή και παρέχει δωρεάν ψυχοκοινωνική υποστήριξη ογκολογικών ασθενών και των οικογενειών τους.

Tο ΚΕ.Υ.Ε.Ε.Ψ.Ο (Κέντρο για την Υποστήριξη, την Εκπαίδευση και την Έρευνα στην Ψυχοκοινωνική Ογκολογία) της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, σε συνεργασία με το Σύλλογο “Κύτταρο”, δημιούργησε για την ημέρα αυτή, ένα βίντεο αφιερωμένο σε όλους αυτούς που βγήκαν νικητές από τον καρκίνο, χωρίς όμως να ξεχνά αυτούς που βρίσκονται τώρα υπό θεραπεία ή αυτούς που δεν είχαν ευτυχή κατάληξη.

Διαβάστε επίσης

Σύλλογος ΚΕΦΙ: Ας τρέξουμε πιο γρήγορα από τον καρκίνο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.