Απεργούν νοσοκομειακοί γιατροί και νοσηλευτές

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα σε ολόκληρη την χώρα συνδικάτα και ομοσπονδίες για τον εορτασμό τις εργατικής Πρωτομαγιάς.

Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) καλούν τους υγειονομικούς σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση που θα γίνει στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 το πρωί.

Σε σχετική ανακοίνωση των νοσοκομειακών γιατρών, τα αιτήματα που διεκδικούν είναι:

θωράκιση του συστήματος υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας για να μη μετατραπεί το ΕΣΥ σε σύστημα μιας νόσου, εξασφάλιση των επικουρικών γιατρών και προσλήψεις μόνιμων γιατρών.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, «ο εφετινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς συμπίπτει με την υπερπροσπάθεια των υγειονομικών να καταπολεμήσουν την πανδημία σε αντίξοες συνθήκες και αντιμέτωποι με όλες τις παθογένειες του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

«Ταυτόχρονα η κυβέρνηση επιχειρεί να ψηφίσει Νομοσχέδιο στην Βουλή που καταργεί και συρρικνώνει εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, για τα οποία έδωσε σκληρούς αγώνες το εργατικό κίνημα να κατακτήσει.

Θα είμαστε όλοι στο δρόμο διεκδικώντας βελτίωση των συνθηκών εργασίας και νοσηλείας στην Δημόσια Υγεία και Πρόνοια, να μην ψηφιστεί το αντεργατικό νομοσχέδιο που διαλύει τον χάρτη κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων που με θυσίες και αγώνες πετύχαμε» υπογραμμίζει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων διεκδικεί  

•             Ένταξη στα ΒΑΕ

•             Εργατικό Ατύχημα ο θάνατος συναδέλφων από κορωνοϊό

•             Μονιμοποίηση εκτάκτων

•             Ισχυρή δημόσια υγεία

•             Αυξήσεις στους μισθούς

•             Απόσυρση του αντεργατικού νόμου

Σημειώνεται ό,τι η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει για σήμερα, πανελλαδική 24ωρη απεργία και συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα. Στην Αθήνα σε απεργιακή κινητοποίηση καλεί και το ΕΚΑ αλλά και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Στο πλαίσιο της απεργίας θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Αθήνας και στις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.