Φαρμακοποιοί: Μην συνωστίζεστε για τα self tests

Ενώ από την ερχομένη Δευτέρα διευρύνονται οι ομάδες που υποχρεούνται να αυτοεξετάζονται για κορονοϊό, οι φαρμακοποιοί ζητούν από τους πολίτες να μη… σπεύσουν από την πρώτη μέρα να παραλάβουν τα self tests.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, «οι εργαζόμενοι που έχουν την υποχρέωση διενέργειας Self-Test μπορούν να δηλώσουν το αποτέλεσμα στην ειδική πλατφόρμα από την Δευτέρα 19 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 25 Απριλίου. Κατόπιν αυτού δεν υπάρχει λόγος να σπεύσουν στα φαρμακεία όλοι οι εργαζόμενοι την πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου».

Ο Σύλλογος καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν να προσέρχονται στα φαρμακεία στην διάρκεια των εφημεριών (διημέρευση – διανυκτέρευση) «για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας και για να μην διαταράσσεται η ομαλή λειτουργία των φαρμακείων και η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πολιτών για φάρμακα».

Από την ερχόμενη Δευτέρα, το self test θα είναι υποχρεωτικό σε λιανεμπόριο, εστίαση, μεταφορές, υπηρεσίες καθαρισμού, κουρεία υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων.

Διαβάστε επίσης:

Πώς θα αυτοεξετάζονται για κορονοϊό οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.