Συνεχίζεται η επιστράτευση ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ

Συνεχίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας, η επίταξη των υπηρεσιών των ιδιωτών γιατρών στη μάχη κατά της Covid-19 στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής.

Η κατάσταση σε πολλά νοσοκομεία της χώρας παραμένει ασφυκτική και οι ροές στα νοσηλευτικά ιδρύματα είναι συνεχείς. Γι’ αυτό και το υπουργείο Υγείας σύμφωνα με πληροφορίες, θα συνεχίσει να καλεί ιδιώτες γιατρούς να στηρίξουν με τις υπηρεσίες τους, το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Το υπουργείο Υγείας,  έχει επιτάξει τις υπηρεσίες 206 ιδιωτών γιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων,όπως παθολόγους, πνευμονολόγους και γενικούς γιατρούς, ενώ το φύλλο πορείας που έλαβαν στις 22 Μαρτίου, ήταν για διάστημα ενός μήνα από την απόφαση της επίταξης.

Τι ζητούν οι ιατρικοί σύλλογοι

Πάντως, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), ζητά από το υπουργείο Υγείας να μην παραταθεί η επίταξη των υπηρεσιών όσων ιδιωτών ιατρών δεν επιθυμούν να συνεχίσουν και να κληθούν εκ νέου εθελοντές γιατροί.

«Κατά την κρίσιμη αυτή περίοδο είναι πολύ σημαντικό να μην αποδυναμωθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, η οποία αποτελεί βασικό πυλώνα, στην υγειονομική θωράκιση της χώρας και την αναχαίτηση της πανδημίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου.

Ο ΙΣΑ έχει κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για την ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων στη μάχη ενάντια στον κορονοϊό, τις οποίες απέστειλε στο Υπουργείο Υγείας, τις 22 Μαρτίου 2021. Μεταξύ των άλλων πρότεινε την άμεση τοποθέτηση στις δημόσιες δομές υγείας των γιατρών που έχουν προσληφθεί πριν ολοκληρωθεί η κρίση τους.

Παράλληλα, ζητά να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερες ειδικότητες ιδιωτών ιατρών να προσφέρουν εθελοντικά, τις υπηρεσίες τους.

Από την πλευρά του Σύλλογου, ότι δεν θα γίνουν αποδεκτές ανάρμοστες συμπεριφορές απέναντι σε συμβασιούχους γιατρούς που έχουν κληθεί από την πολιτεία να συμβάλλουν στην εθνική προσπάθεια.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.