ΕΟΦ: Τα απολυμαντικά δεν αντικαθιστούν το πλύσιμο των χεριών

Σε ισχυρή σύσταση προς τους πολίτες προχώρησε ο ΕΟΦ σχετικά με τα απολυμαντικά και το πλύσιμο των χεριών. Πρόκειται για τα αντισηπτικά, απολυμαντικά και όλα αυτά τα προϊόντα που εξουδετερώνουν μικρόβια και ιούς και τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ευρέως την περίοδο της πανδημίας.

Πολλοί είναι εκείνοι που τα χρησιμοποιούν ακόμα πολύ συχνά, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων COVID-19, αλλά όπως αναφέρει ο ΕΟΦ, δεν μπορούν να αντικαταστήσουν το πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό.

Μάλιστα, ο ΕΟΦ κάνει σύσταση προς τους γονείς να επιβλέπουν τα παιδιά τους όταν χρησιμοποιούν απολυμαντικά και να τα εκπαιδεύσουν κατάλληλα, επειδή τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι ερεθιστικά.

ΕΟΦ: Τα απολυμαντικά δεν αντικαθιστούν το πλύσιμο των χεριών

Συγκεκριμένα ο ΕΟΦ αναφέρει στην ανακοίνωσή του για την ορθή χρήση των απολυμαντικών χεριών, τα εξής:

“Τα βιοκτόνα προϊόντα και συγκεκριμένα τα προϊόντα που προορίζονται για απολύμανση χεριών σε καμία περίπτωση δεν δύναται να αντικαταστήσουν το πλύσιμο χεριών και να προτιμώνται αντ’ αυτού. Ισχυρή σύσταση για χρήση απολυμαντικών χεριών μόνο λόγω αδυναμίας πρόσβασης σε καθαρό νερό και σαπούνι. Η χρήση απολυμαντικών από μικρά παιδιά θα πρέπει να πραγματοποιείται υπό την επίβλεψη ενηλίκων και μετά από εκπαίδευση”.

Διαβάστε επίσης

ΟΠΕΚΑ: Από αύριο τα αδιάθετα δελτία για τουρισμό, εκδρομές και θέατρα – Όλα τα προγράμματα

Χρήστος Σταϊκούρας: Όλα τα σχολεία στην Πεντέλη θα λειτουργήσουν στις 11 Σεπτεμβρίου

ΙΣΑ: Να ανακαλέσει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τις δηλώσεις του για τους ιδιώτες γιατρούς

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.