Τα 4 ελληνικά νησιά με τα πιο φθηνά πακέτα διακοπών για τους Βρετανούς

Τέσσερα ελληνικά νησιά έχουν τα πιο φθηνά πακέτα διακοπών για τους Βρετανούς και είναι στους 10 οικονομικότερους προορισμούς, με βάση την αντίστοιχη κατάταξη της Βρετανικής Ένωσης Καταναλωτών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Βρετανών καταναλωτών Which? τα 4 ελληνικά νησιά με τα φθηνότερα πακέτα διακοπών για τους Βρετανούς για μία εβδομάδα διαμονής είναι:

  • Η Κάλυμνος, με 847 λίρες ανά άτομο κατά μέσο όρο.
  • Η Θάσος (φωτό), με 862 λίρες το άτομο,
  • Η Λευκάδα, με 935 λίρες το άτομο
  • Η Σκόπελος με 985 λίρες το άτομο.

Τα πρώτα τρία νησιά καταλαμβάνουν την πρώτη τριάδα του top 10, με την Σκόπελο να βρίσκεται στην 7η θέση.

Η ανάλυση του κόστους έγινε με βάση 4.558 πακέτα διακοπών από την Jet2holidays και την TUI, που ήταν ακόμα διαθέσιμα για κράτηση τον Μάρτιο, και αφορούσαν την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου σε 70 περιοχές 15 ευρωπαϊκών χωρών.

Οι χώρες είναι: Βουλγαρία, Κύπρος, Κροατία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Μαρόκο, Πορτογαλία, Ισπανία (συμπεριλαμβανομένων των Βαλεαρίδων Νήσων και των Καναρίων Νήσων), η Τουρκία και τα Νησιά της Μάγχης.

“Η μέση τιμή είναι για διακοπές επτά διανυκτερεύσεων, συμπεριλαμβανομένων πτήσεων για τις 3 Αυγούστου ή γύρω στις 3 Αυγούστου, για δύο άτομα που μοιράζονται ένα standard δίκλινο δωμάτιο με 1 διπλό ή 2 μονά κρεβάτια. Συμπεριλάβαμε μόνο προορισμούς με ελάχιστη διαθεσιμότητα κλινών, αφαιρέσαμε οποιεσδήποτε μεγάλες πόλεις από τα αποτελέσματα για να επικεντρωθούμε σε θέρετρα. Δεν ήταν όλοι οι προορισμοί σε έκπτωση τόσο στην Jet2 όσο και στην TUI”, τονίζει η οργάνωση των Βρετανών καταναλωτών..

Στο top 10 των προορισμών με τα πιο φθηνά πακέτα διακοπών περιλαμβάνονται ακόμη:

Η Costa Brava, στην τέταρτη θέση με κόστος διαμονής για μια εβδομάδα £952 ανά άτομο, ακολουθεί η Ενετική Ριβιέρα (Lido di Jesolo) στην Ιταλία, με 965 £ ανά άτομο, η ακτή του Αμάλφι με 977 £, η Κόστα ντε Λουζ της Ισπανίας, η Καμπανία στην Ιταλία και η Μάλτα συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Οι αναλυτές της Which? εξέτασαν επίσης τους φτηνότερους προορισμούς για ένα all inclusive διάλειμμα.

Στην Τενερίφη, μια all inclusive διαμονή κοστίζει 1.097 £ ανά άτομο για επτά διανυκτερεύσεις.

Η Fuerteventura στα Κανάρια Νησιά, με μέση τιμή ανά άτομο 1.113 £.

Άλλες επιλογές περιελάμβαναν την Costa Blanca στην Ισπανία, με £1.103 ανά άτομο, την περιοχή Μπουργκάς της Βουλγαρίας με £1.112 ανά άτομο και το Dalaman στην Τουρκία, με £1.125 το άτομο.

Διαβάστε επίσης

Υπ. Υγείας για σκόνη: Αποφυγή παραμονής και κάθε δραστηριότητας σε εξωτερικούς χώρους – Αυξημένη προσέλευση στα νοσοκομεία

Γιάννης Καλλιάνος: Αυτό που έκαναν στον πατέρα μου στο νοσοκομείο θα το πληρώσουν ακριβά

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.