Περιφέρεια Αττικής: Ξεκίνησαν οι ψεκασμοί για τα κουνούπια

Ξεκίνησαν στην Ανατολική Αττική οι εντατικοί ψεκασμοί, με επίγεια συνεργεία και εναέρια μέσα- στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής για την αντιμετώπιση των κουνουπιών. Οκτώ πτήσεις με ψεκαστικό ελικόπτερο και ψεκασμοί για κουνούπια σε πάνω από 4.000 στρέμματα , θα πραγματοποιούν στον Υδροβιότοπο του Εθνικού Πάρκου Σχινιά στον Μαραθώνα.

Ήδη, από τη Δευτέρα 8 Απριλίου έχουν ψεκαστεί χιλιάδες στρέμματα στον υδροβιότοπο του Εθνικού Πάρκου Σχινιά στον Μαραθώνα -μια περιοχή στην οποία παρατηρείται μεγάλος πληθυσμός κουνουπιών, ο οποίος έχει αυξηθεί λόγω της παρατεταμένης ζέστης και ξηρασίας- ενώ έχουν πραγματοποιηθεί στην περιοχή οκτώ πτήσεις με ψεκαστικό ελικόπτερο.

 Ψεκασμοί και κλιματική κρίση

«Οι συνέπειες της κλιματικής κρίσης είναι πολλαπλές και επιβαρύνουν πολλές πλευρές της καθημερινότητάς μας» δήλωσε σχετικά ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς και πρόσθεσε: «Στην Περιφέρεια Αττικής προστατεύουμε με κάθε τρόπο την υγεία των πολιτών από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, όπως την αύξηση του πληθυσμού των κουνουπιών και τους απορρέοντες από αυτήν κινδύνους. Οι υπηρεσίες μας, με απόλυτο επαγγελματισμό και συνέπεια, προχωρούν στην χαρτογράφηση των αναγκών σε κάθε γωνιά του λεκανοπεδίου και στην υλοποίηση του προγράμματος ψεκασμών με τη χρήση όλων των επιστημονικών εξελίξεων και των σύγχρονων τεχνολογιών. Το πρόγραμμα αυτό θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα και στους 66 δήμους της Αττικής μας, για να έχουμε όλοι -πολίτες και επισκέπτες- ένα καλό καλοκαίρι, με υγεία και ασφάλεια».

Σημειώνεται ότι, από την προηγούμενη εβδομάδα, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής έχουν περάσει στη χαρτογράφηση της Ανατολικής Αττικής, ενώ μέχρι την Παρασκευή 12 Απριλίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι ψεκασμοί στα σημεία ενδιαφέροντος όλων των δήμων της περιοχής, τόσο από τα πεζοπόρα συνεργεία, όσο και από εναέρια μέσα (ψεκαστικά ελικόπτερα και drones) στα μη προσβάσιμα σημεία.

Διαβάστε επίσης 

Οι περιοχές που θα γίνουν αεροψεκασμοί για τα κουνούπια

Σε λειτουργία η πλατφόρμα για το «Rodos Week»

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.