Στα πιο ισχυρά διαβατήρια το ελληνικό

Δημοσιεύθηκε η λίστα με τα πιο ισχυρά διαβατήρια στον κόσμο και το ελληνικό είναι στις 5 πρώτες θέσεις, από την 8η που βρισκόταν το 2021.

Για πρώτη φορά, έξι χώρες ισοβάθμησαν στο νούμερο ένα — αλλά περισσότερες από 25 χώρες αναγνωρίστηκαν ότι ήταν στις έξι πρώτες συνολικά.

Με την ονομασία “The Henley Passport Index”, η λίστα περιλαμβάνει μια ολοκληρωμένη κατάταξη όλων των διαβατηρίων του κόσμου με κριτήριο πόσους προορισμούς μπορούν να επισκεφτούν οι κάτοχοί τους χωρίς βίζα, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας. Η ερευνητική ομάδα της Henley & Partners χρησιμοποιεί αποκλειστικά δεδομένα από τη Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών (IATA) για να κατατάξει τους προορισμούς με την υψηλότερη παγκόσμια κινητικότητα.

Για τη φετινή λίστα, η ομάδα ανέλυσε 199 διαφορετικά διαβατήρια και 227 διαφορετικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς.

Τα έξι πιο ισχυρά διαβατήρια στον κόσμο, είναι της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας, της Σιγκαπούρης και της Ισπανίας, των οποίων οι κάτοχοι διαβατηρίων μπορούν να επισκεφθούν 194 προορισμούς σε όλο τον κόσμο. Η Φινλανδία, η Σουηδία και η Νότια Κορέα είναι στη δεύτερη θέση, με 193 προορισμούς.

Η Αυστρία, η Δανία, η Ιρλανδία και η Ολλανδία κατατάσσονται στην τρίτη θέση. Οι πολίτες αυτών των χωρών έχουν πρόσβαση σε 192 προορισμούς χωρίς βίζα.

Οι χώρες στην τέταρτη, πέμπτη και έκτη θέση είναι το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, η Νορβηγία, η Πορτογαλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, με 191 προορισμούς. Σε 190 προορισμούς, τα διαβατήρια από Ελλάδα, Μάλτα, και Ελβετία.

Στην έκτη θέση είναι η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Τσεχία και η Πολωνία με 189 προορισμούς. Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατατάσσονται στην έβδομη θέση —με 188 πιθανούς προορισμούς— μαζί με την Ουγγαρία και τον Καναδά.

Διαβάστε επίσης

Τι έδειξε η μεγαλύτερη έρευνα μέχρι σήμερα για το περπάτημα – Αρκούν μόλις 11 λεπτά;

Ξεκινήστε τη χρονιά με μια στροφή ολικής άλεσης στη διατροφή σας

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.