Διακοπές με βρέφος: Τι να προσέξετε, αν δεν θηλάζει

Οι διακοπές με ένα βρέφος μπορεί να ακούγεται ότι είναι σκέτη ταλαιπωρία, αλλά με μία καλή οργάνωση και γνώσεις, για να αποφύγετε πιθανούς κινδύνους, είναι μία καλή ευκαιρία για αλλαγή παραστάσεων, ειδικά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Αν το βρέφος σας θηλάζει και τρέφεται αποκλειστικά με το δικό σας γάλα, δεν αλλάζουν και πολλά πράγματα στις διακοπές σας. Συνεχίζετε να ακολουθείτε το πρόγραμμά του, είτε είστε σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους.

Ο θηλασμός μπορεί να αποδειχθεί πιο πρακτικός από το τάισμα με μπιμπερό, καθώς αποφεύγετε την αποστείρωση του εξοπλισμού και του νερού.

Τι να προσέξετε στις διακοπές με βρέφος, που δεν θηλάζει

Οι διακοπές με βρέφος που δεν θηλάζει, θέλουν επιπλέον οργάνωση και προσοχή.

Σλυμφωνα με το fit for travel του βρετανικού συστήματος υγείας θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να πάρετε μαζί σας προμήθειες γάλακτος σε φόρμουλα, μπουκάλια και εξοπλισμό αποστείρωσης, καθώς μπορεί να μην είναι δυνατή η απόκτησή τους στο σημείο προορισμού.
Η καλή υγιεινή είναι επιτακτική ανάγκη όταν προετοιμάζετε το γάλα σε μπιμπερό, καθώς το ανοσοποιητικό σύστημα ενός βρέφους δεν είναι πλήρως ανεπτυγμένο, πράγμα που σημαίνει ότι τα μωρά είναι πιο επιρρεπή στη μόλυνση.
Επίσης, η ποιότητα του νερού της βρύσης ποικίλλει πολύ, ενώ σε πολλές χώρες το νερό της βρύσης δεν είναι ασφαλές για κατανάλωση
Όταν ταξιδεύετε με μωρά, η χρήση εμφιαλωμένου νερού είναι μια πιο βολική και ασφαλέστερη επιλογή για την παρασκευή τροφών για βρέφη

Οι γονείς και οι κηδεμόνες θα πρέπει να έχουν υπόψη τους τα εξής, ειδικά αν ταξιδεύουν στο εξωτερικό:

Το εμφιαλωμένο νερό μπορεί να περιέχει πάρα πολύ αλάτι (νάτριο) ή θειικό άλας. Εάν χρησιμοποιείτε εμφιαλωμένο νερό για να φτιάξετε μια τροφή, ελέγξτε την ετικέτα για να βεβαιωθείτε ότι το επίπεδο νατρίου (επίσης γράφεται ως Na) είναι μικρότερο από 200 χιλιοστόγραμμα (mg) ανά λίτρο και η περιεκτικότητα σε θειικό (επίσης γραμμένο ως SO ή SO4) δεν είναι μεγαλύτερη από 250 mg ανά λίτρο.
Το εμφιαλωμένο νερό δεν είναι συνήθως αποστειρωμένο. Πρέπει να βράσει πριν την προετοιμασία της τροφής. Μην ξαναβράζετε το εμφιαλωμένο νερό γιατί μπορεί να συγκεντρωθούν επίπεδα νατρίου και θειικού άλατος.
Ελέγχετε πάντα το εμφιαλωμένο νερό. Εάν είναι σπασμένο ή φαίνεται βρώμικο μην το χρησιμοποιήσετε

Διαβάστε επίσης

Καφές φραπέ: Από την Θεσσαλονίκη του 1957 μέχρι σήμερα και τα οφέλη του

Πώς θα καταλάβω αν το παιδί μου πίνει; Η Αλεξάνδρα Καππάτου συμβουλεύει

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.