«Ταξίδι Ελπίδας» στην Πάτρα για φροντιστές ατόμων με άνοια

Η Ελληνική Πρωτοβουλία ενάντια στη Νόσο Αλτσχάιμερ, που τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, διοργανώνει «Ταξίδι Ελπίδας» στην Πάτρα σε συνεργασία με το Ιατρείο Ψυχογηριατρικής και Πρώιμης Διάγνωσης Νευρονοητικών Διαταραχών της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών και την επιστημονική Εταιρεία Μοριακής Ιατρικής και Εξατομικευμένης Διάγνωσης και Θεραπείας.

Η εκδήλωση, που απευθύνεται στους φροντιστές ατόμων με άνοια, την επιστημονική κοινότητα αλλά και το ευρύ κοινό, θα λάβει χώρα τη Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023, 17:30 – 20:15, στο Αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών.

Στόχος

Πρωταρχικοί στόχοι της εκδήλωσης είναι να αναδειχθούν νεότερα δεδομένα που αφορούν, τόσο στη διάγνωση όσο και στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της Νόσου Alzheimer, αλλά και να απαντηθούν με εγκυρότητα ερωτήματα των ατόμων που αναλαμβάνουν την υποστήριξη αυτών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στις καθημερινές τους δραστηριότητες και έχουν ανάγκη φροντίδας.

Συνήθως οι φροντιστές είναι μέλη της οικογένειας και είναι εντελώς απροετοίμαστοι για το δύσκολο ρόλο που καλούνται να αναλάβουν. Η αναγνώριση και ανακούφιση του φορτίου των φροντιστών αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της αποτελεσματικής αντιμετώπισης της άνοιας.

Στο «Ταξίδι Ελπίδας» στην Πάτρα θα συμμετάσχουν οι:

 • Παναγιώτης Βλάμος, Πρόεδρος της Ελληνικής Πρωτοβουλίας ενάντια στην Αλτσχάιμερ,
 • Πρόεδρος του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου Ιονίου Πανεπιστημίου και Διευθυντής-Καθηγητής του Εργαστηρίου Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας
 • Παναγιώτης Αλεξόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχιατρικής – Ψυχογηριατρικής
  Πανεπιστημίου Πατρών και Επισκέπτης Καθηγητής στα Πανεπιστήμια Trinity College Dublin και Τechnical University Munich
 • Μαρία Φρούντα, ψυχολόγος, Επιστημονικά Υπεύθυνη Κοινωφελούς Σωματείου Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων και ΑμεΑ- «Φροντίζω», Κέντρο Ημέρας για άτομα με άνοια στην Πάτρα
 • Βασίλειος Στάμος, Επιμελητής Β, Κέντρου Υγείας Ερυμάνθειας, Επιστημονικός Συνεργάτης της Ολοκληρωμένης Παρέμβασης Ψυχογηριατρικής Υποστήριξης (ΟΠΣΥ)
 • Ιωάννης Ελλούλ, Καθηγητής Νευρολογίας Πανεπιστημίου Πατρών
 • Φίλιππος Γουρζής, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, Διευθυντής Ψυχιατρικής Κλινικής
  Πανεπιστημίου Πατρών
 • Κωνσταντίνος Λυκέτσος, M.D., MHS, Πρόεδρος της Ελληνικής Πρωτοβουλίας ενάντια στην Αλτσχάιμερ, Elizabeth Plank Althouse Professor, Johns Hopkins University, Director – Johns Hopkins Memory & Alzheimer’s Treatment Center, Director -Richman Family Precision Medicine Center of Excellence in Alzheimer’s Disease.

Μέγας Χορηγός της εκδήλωσης είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Το «Ταξίδι Ελπίδας» στην Πάτρα, που τελεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος & της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική υποστήριξη του Κοινωφελούς Σωματείου Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων και ΑμεΑ- «Φροντίζω» και της Βιομηχανίας Φαρμάκων Bennett. Χορηγοί επικοινωνίας είναι το Ionian Tv, η εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», η εφημερίδα «Η ΓΝΩΜΗ» & το ΑΝΤ1 Radio

Διαβάστε επίσης 

Condé Nast Traveler: Οι Κυκλάδες στους κορυφαίους προορισμούς για το 2024

Ποιος μπορεί να αντέξει αυτές τις διακοπές – Η νέα τάση που θα συζητηθεί

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.